• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.05.2024

14:50

Počelo suđenje rođacima Uroša Blažića! Krvnik se krio u njihovom domaćinstvu, a policija im našla arsenal oružja (FOTO)

Tanjug

Vesti

Počelo suđenje rođacima Uroša Blažića! Krvnik se krio u njihovom domaćinstvu, a policija im našla arsenal oružja (FOTO)

Podeli vest

U Višem sudu u Kragujevcu održan je glavni pretres u krivičnom predmetu protiv Gorana Gavrilovića (50) i Borisa Gavrilovića (20), bliskih rođaka Uroša Blažića, kome se sudi za masovno ubistvo u Duboni i Malom Orašju.

Ocu i sinu sudi se zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršlilaštvu iz člana 348 stav 3 u vezi stava 1 i 2 Krivičnog zakonika u vezi člana 33 Krivičnog zakonika.

Prilikom hapšenja Uroša Blažića u selu Vinjište kod Kragujevca, u domaćinstvu njegovog ujaka Gorana i brata od ujaka Borisa Gavrilovića, tokom pretresa, policija je pronašla veću količinu sakrivenog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava. 

 

Foto: Tanjug

 

 

Za to krivično delo za koje se terete okrivljeni propisana je zatvorska kazna u trajanju od 2 do 12 godina.

Pre nešto više od godinu dana, Uroš Blažić je, nakon masakra u Duboni i Malom Orašju 4. maja 2023. godine, gde je iz automatske puške ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još njih 20, od čega je ranio 12, pobegao u selo Vinjište nadomak Kragujevca. Tu je narednog jutra i uhapšen.

On se skrivao na imanju kod svojih rođaka Gavrilovića, gde ga je policija locirala, a zatim i lišila slobode bez otpora. Tada su privedeni njegov ujak Goran i brat od ujaka Boris, koji se terete za ilegalno posedovanje čitavog arsenala vatrenog oružja.

 

 

Njih dvojica se nalaze u pritvoru, a zbog mesne nadležnosti, njima se sudi u Višem sudu u Kragujevcu.

Na glavnom pretresu u Višem sudu u Kragujevcu izvedeni su svi predloženi dokazi. Novi pretres u ovom slučaju, koji je povezan sa masovnim ubicom devetoro mladih ljudi od kojih je dvoje bilo maloletno, zakazan je za 31. maj ove godine. Tada bi trebalo da budu iznete završne reči tužioca i zastupnika odbrane, a očekuje se da vrlo brzo nakon toga usledi i izricanje prvostepene presude.

Podsećanja radi, suđenje Urošu Blažiću koji se tereti da je 4. maja prošle godine počinio maskar u selima Dubona i Malom Orašje kod Smedereva gde je ubio devet ljudi, dok je njih 12 teško ranio, prekinuto je nakon što su roditelji žrtava burno reagovali kada su videli Uroša Blažića sa pancirom na sebi. Nekolicina roditelja skočila je i tada su popadale stolice na kojima su sedeli, a stražari su odmah reagovali i trčećim korakom odveli su Blažića i njegovog oca Radišu kojem se takođe sudi, zbog toga što je obezbedio nelegalno oružje sinu koji je te večeri 4. maja koristio u krvavom piru.

Foto: Informer

 

 

Inače, Goran je uhapšen 25. maja 2023. u nastavku istrage, dok je njegov sin Boris 11. juna 2023. Goran Gavrilović optužnicom se tereti za nedozvoljeno držanje oružja koje je nađeno u kokošinjcu, a on je u svedočenju naveo "da ne zna ništa o tom oružju."

- Meni nije poznato da se oružje i municija koja je pronađena u pomoćnom objektu mog domaćinstva tamo nalazila. Od municije koja je nađena mogu samo da kažem da su lovački patroni moji, tačnije pripadaju mom ocu. Ti patroni su od lovačke puške za koju je moj otac imao dozvolu, ali je pušku vratio kragujevačkoj policiji pre dve godine jer je malo stariji, ima 74 godine. Vratio je jer nije više išao u lov, a mene lov ne zanima. Verovatno smo te patrone zaboravili da vratimo kad smo nosili pušku - objasnio je tada.

 

Foto: MUP Srbije

 

 

Sin Gorana Gavrilovića, Boris, uhapšen je takođe nakon masakra i to zbog arsenala oružja koje je nađeno u njihovom pomoćnom objektu na imanju nadomak Kragujevca i on je tada saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, piše Kurir.

Boris je tada rekao da je arsenal oružja koji je nađen na tavanu pomoćnog objekta, koji je prethodno bio kokošinjac, doneo u džaku i to u leto 2022. On je obrazložio da je oružje dobio od čoveka kome je kosio njivu. Takođe, u svom iskazu Boris je naveo da je oružje doneo kući i stavio ga u metalni sanduk, a automatsku pušku koja mu se jako dopala umotao je i stavio u crni ranac.

- Oružje nakon toga nisam dirao, sve dok ga policija nije našla. Niko od mojih ukućana nije znao za to oružje, jer da je moj otac znao on bi ga sam odneo u policiju. Žao mi je što sam sebe i oca doveo u ovu situaciju - rekao je tada Boris.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu
Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu

Međunarodna kampanja za zabranu nuklearnog oružja (ICAN) procenjuje da Izrael poseduje najmanje 90 nuklearnih bojevih glava u svom arsenalu i da povećava svoju nuklearnu potrošnju. U izveštaju koji ispituje rashode za nuklearni razvoj, ICAN je otkrio da je Izrael povećao svoju nuklearnu potrošnju za 2,4 posto, što je ekvivalent od 1,1 milijarde dolara godišnje.

17.06.2024

15:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija