• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.V.

22.05.2024

11:17

Ubica iz Mladenovca Uroš Blažić sutra pred sudom! Zakazano pripremno ročište masovnom ubici

Informer, Zoran Sinko, Facebook

Vesti

Ubica iz Mladenovca Uroš Blažić sutra pred sudom! Zakazano pripremno ročište masovnom ubici

Podeli vest

U Višem sudu u Smederevu sutra će biti održano pripremno ročište u postupku protiv Uroša Blažića (21), koji se tereti da je 4. maja prošle godine izvršio masakr u selima Dubona kod Mladenovca i Malo Orašje kod Smedereva, kada je ubio 8-oro, a pokušao da liši života još 20 lica, od kojih je teško ranio 12-oro, uglavnom mladih. Jedno lice posle 50 dana borbe podleglo je povredama zadobijenim kobne večeri. Postupkom je obuhvaćen i Urošev otac, Radiša Blažić (54), koji se tereti da mu je obezbedio oružje korišćeno u masakru te večeri.

Pripremno ročište je prema odluci Višeg suda zatvoreno za javnost, a na njemu bi okrivljeni trebalo da se izjasne o krivici, tužilaštvo će pročitati optužnicu, a odbrana izneti uvodna izlaganja i dokazne predloge.

Foto: Informer/MUP

 

 

- Urošu Blažiću se stavlja na teret da je izvršio krivična dela teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. Na osnovu prikupljenih dokaza u istrazi, postoji opravdana sumnja da je on 4. maja prošle godine, oko 22 sata i 20 minuta, upravljajući putničkim vozilom marke "Mercedes", u kom je poneo automatsku pušku proizvođača Zastava, model, 70 AB2, sa mehanički uklonjenim fabričkim brojem, pištolj marke "Tokarev" TT-33. sa nekoliko okvira municije za automatsku pušku i pištolj, jednu ručnu bombu M 52, jednu ručnu bombu M 75 i jednu kumulativnu ručnu bombu M79, došao kod Spomenika "Palih boraca" u selu Malo Orašje, gde je uočio grupu mlađih lica koji su se družili i slušali muziku – saopštilo je ranije Više javno tužilaštvo u Smederevu.

Detaljno je objašnjeni kako je osumnjičeni Uroš Blažić prvo u Malom Orašju ubio pet mladića i nekoliko lica ranio, da bi zatim otišao u susedno selo, Dubonu, i ubio njih troje, a ostale ranio. Od zadobijenih povreda jedan mladić iz Malog Orašja preminuo je nakon 50 dana.

 

Okrivljeni Uroš Blažić nakon krvavog pira, kako se navodi u optužnici, beži kolima, a potom dolazi do naplatne rampe Mali Požarevac gde ulazi u taksi vozilo u kome je bila putnica i provodi sa njima određeno vreme, gde im između ostalog preti i pokazuje oružje koje ima kod sebe. Taksista ga potom vozi u selo Vinjiše nadomak Kragujevca odakle okrivljeni ide peške do kuće ujaka gde se krio do jutra, kada ga policija hapsi.

Foto: Printskrin/Tvitwer/SlavicaP

 

 

Podsećamo, Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu 18. Oktobra prošle godine, koju su potom potvrdili Viši sud u Smederevu i Apelacioni sud u Beogradu, koji je u februaru sve žalbe odbio kao neosnovane i potvrdio prvostepeno rešenje.

- Po nalaženju Apelacionog suda prvostepeni sud je pravilno odlučio da prikupljeni dokazi u dosadašnjem toku ovog krivičnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da postoji opravdana sumnja da je okrivljeni Uroš Blažić izvršio krivična dela koja mu se optužnicom stavljaju na teret, te kako nije utvrdio da je u konkretnom slučaju potrebno bolje razjašnjenje stvari da bi se ispitala osnovanost optužbe niti da se istraga dopuni, a pri tome nije našao ni da postoje zakonski razlozi koje bi mogle da dovedu do obustave krivičnog postupka, odnosno odbijanje optužbe, to je doneo pravilnu odluku kada je potvrdio navedenu optužnicu o čemu je u obrazloženju prvostepenog rešenja dao jasne, detaljne i argumentovane razloge – navedeno je u odluci Apelacionog suda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20