• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

27.05.2024

07:47

Sestra Dalibora koga je Uroš Blažić ubio u Duboni uputila potresne reči nakon incidenta u sudu

Masha Bandjur/Tanjug

Vesti

Sestra Dalibora koga je Uroš Blažić ubio u Duboni uputila potresne reči nakon incidenta u sudu

Podeli vest

Suzana Ranković, rođena sestra Dalibora Todorovića, koji je tragično ubijen u masakru u Duboni, oglasila se na društvenim mrežama nakon incidenta koji se dogodio neposredno pre početka suđenja Urošu Blažiću u Višem sudu u Smederevu.

Većina njih ga ne poznaje i nikada ga nije videla. Verovatno im je, posle 4. maja, ovo bio jedan od najtežih dana, od svih teških koje svakodnevno preživljavaju. Znali su da će im biti strašno i pokušavali su da se psihički pripreme za to. Ali kako? Kako biti u istoj prostoriji, kako disati isti vazduh, kako pogledati ubicu svoga deteta? Kako pogledati monstruma koji je ubio: Daču, Milana, Kristinu, Pecu, Nemanju, Lazu, Acu, Nikolu… Onoga koji je naneo užasne, jezive povrede od kojih se još uvek oporavljaju: Andrijana, Nemanja, Jovan, Miloš, Anđela, Nevena, Ivan, Mile, Jovica - napisala je neutešna sestra.

Haos na suđenju

Uroš Blažić doveden je u Viši sud u Smederevu sa pancirom i lisicama na rukama i nogama. Samo nekoliko trenutaka nakon što je masovni ubica kročio u sudnicu, gde su se nalazile porodice ubijene i ranjene dece, emocije su kulminirale, te su svi prisutni nasrnuli na Blažića! Situacija u sudnici brzo je izmakla kontroli nakon njegovog ulaska, izbijajući u pravi haos.

Foto: Tanjug

 

 

Uroš Blažić, u pratnji desetak čuvara, zajedno sa ocem Radišom, sproveden je u sudnicu spuštene glave dok je sve vreme gledao u pod.

Blažić je napravio samo par koraka u sudnici, a svi oštećeni koji su se nalazili unutra - otprilike 70 ljudi, ustali su sa stolica i krenuli ka Blažiću. Ovo je bio prvi susret sa ubicom njihove dece i roditelji nisu mogli da kontrolišu svoje emocije, što je i potpuno očekivano i opravdano - navodi očevidac.

Na vratima se pojavio Blažić, spuštene glave, sa pancirom, obrijan, ošišan i potpuno sređen, što je posebno pogodilo roditelje.

"Streljao nam je decu, sad više nije tako hrabar?"

- Sve se odigralo u par sekundi, čula se buka, galama, lomnjava. Počele su da padaju stolice i da se lome klupe. Roditelji nisu mogli da se suzdrže. Svi zajedno su pokušali da dođu do ubice njihove dece, međutim, policija je svojim telima zaštitila Blažića - opisuje očevidac.

Naglašava da su policija i sudski stražari odmah reagovali i trčećim korakom odveli Blažića i njegovog oca iz sudnice. Oni su trčali sa pancirima i okovima na rukama i nogama, dok su se sve vreme okretali da vide da li ih neko od roditelja ubijene dece prati.

Policija je stala na vrata i zabranila roditeljima ubijene dece da napuste sudnicu dok Blažića ne odvedu na sigurno. Sve to je bilo jako mučno i tužno gledati. Roditelji su izbezumljeno vikali: "Kome se ovde sudi? Da slušamo koliko metaka je sasuo u našu decu! Što više nisi tako hrabar? Streljao nam je decu!" - ističe sagovornik, dodajući da su neutešni roditelji jedva stajali na nogama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija