• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir.rs

20.04.2023

17:25

UHAPŠENI "VRAČARAC" NAŠAO SE NA CRNOJ ZVICEROVOJ LISTI! Pomagao u ubistvu Aleksandra Šarca, hteo da ubije Marka Kana u Budvi!

Informer DN

Vesti

UHAPŠENI "VRAČARAC" NAŠAO SE NA CRNOJ ZVICEROVOJ LISTI! Pomagao u ubistvu Aleksandra Šarca, hteo da ubije Marka Kana u Budvi!

Podeli vest

Strahinja Savić, čije su ubistvo pokušali pripadnici kriminalne grupe uhapšene u velikoj akciji policije u Beogradu i Kraljevu, navodno je bio pripadnik ogranka "kavačkog" klana, takozvanih "vračaraca" koje je predvodio odbegli Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara!

Kako izvor Kurira otkriva ime Strahinje Savića dovodi se u vezu sa likvidacijom Aleksandra Šarca u Tržnom centru Ušće u Beogradu 17. oktobra 2020. Navodno, u vreme pripreme tog ubistva Savić je primao direktno naloge od Vušovića, koji važi za jednog od najbližih Zvicerovih saradnika.

Podsetimo, sumnja se da je Šarca u Ušću po nalogu Vušovića ubio Lazar Ilić koji je zajedno sa Savićem u januaru 2021. uhapšen u Budvi.

Foto: printscreen instagram

Aleksandar Šarac je ubije u garaži Tržnog centra Ušđe

Šarac je tada teško ranjen, a preminuo je devet dana kasnije u bolnici.

- Osumnjičeni Nikola Vušović kao organizator kriminalne grupe dao je naloge ostalima, između ostalih i Strahinji Saviću koji je imao zadatak da iznajmljuje automobile od renta kar agencija, i da potom tim automobilima prevozi ostele učesnike u ubistvu do mesta zločina. Takođe je sa Lazarom Ilićem iznajmljivao stanove po Beogradu u kojima je Ilić boravio do dana ubistva - navodi se u naredbi za pokretanje istrage protiv ogranka "kavačkog" klana, takozvane "vračarske" grupe.

Strahinja Savić, kako se navodi, takođe je bio zadužen da od Nikole Vušovića preuzme silikonske maske koje bi koristili izvršioci ubistva.

- Posle zločina, Savić je Lazara Ilića prevezao do iznajmljenog stana - navodi se u naredbi.

Foto: Informer

Nikoli Vušović, zvani Ludi Džoni je u bekstvu

Podsetimo, za učešće u ubistvu Šarca osumnjičen je i bivši suprug starlete Tamare Đurić, Nikola Kačarević. On se sumnjiči da je kobnog dana, po dogovoru sa Vušovićem, namamio Šarca na sastanak u Ušću i Džoniju s Vračara javio okako je žrtva obučena.

Kako je Kurir ekskluzivno objavio, Savić je samo nekoliko meseci, kako sumnjaju istražitelji, učestvovao u planiranju ubistva prijatelja Luke Bojovića, Marka Ljubiše zvanog Kan u Budvi.

Priznao, pa porekao pokušaj ubistva

- Njegova uloga je, kako se sumnja, bila da opservira i prati Kana ali ga je kum Marka Ljubiše primetio i on i Lazar Ilić su tada uhapšeni. Na prvom saslušanju je priznao izvršenje krivičnog dela, ali je kasnije na suđenju izjavio da su ga u policiji tukli i povukao svoje priznanje - objašnjava sagovornik Kurira.

U velikoj akiciji policije, BIA i Tužilaštva u utorak su, kako je Kurir pisao, uhapšeni Aleksandra Č., Bogdan D., Dejan R. i njima je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio pritvor do 30 dana, a pritvor je odredio i Radoju Zviceru kao i Ognjenu D. koji su u bekstvu i za njima je raspisana i poternica.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija