• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.05.2024

14:17

Treba nam sloga i jedinstvo! Milićević: Najteži period pred državom, prkosimo silama!

Dušan Veljović

Politika

Treba nam sloga i jedinstvo! Milićević: Najteži period pred državom, prkosimo silama!

Podeli vest

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević otvorio je danas svečanost Kulturno-prosvetne zajednice Beograda, povodom dodele 53. nagrade „Zlatni beočug“ istaknutim stvaraocima u oblasti kulture, nauke, umetnosti i obrazovanja.

Ministar je u svom govoru istakao značaj nacionalnog jedinstva, koje je našoj zemlji i narodu uvek donosilo spas kada smo se se nalazili u teškim situacijama.

- Dragi prijatelji, dozvolite mi da iskoristim i ovu svečanu priliku da sve vas i ceo naš narod pozovem na slogu i jedinstvo. Pred Srbijom je jedan od najtežih političkih momenata u modernoj istoriji, 23. maja je sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se glasati o sramnoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici. Predsednik Srbije će, u to nema sumnje, u Njujorku prkosno, ponosno i dostojanstveno stati pred najmoćnije zapadne sile, koje brutalnim pritiscima nameću rezoluciju čiji je smisao mnogo dublji nego što to žele javno da otkriju i s mogućim dalekosežnim posledicama nametanja genocidnog žiga celom srpskom narodu - istakao je Milićević.

Foto: Dušan Veljović

 

Prema njegovim rečima, zbog toga je, sada više nego ikada, važno da se zbiju redovi i da svi stanu uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića i državno rukovodstvo u teškoj borbi koju vodi za očuvanje nacionalnih interesa.

- Jedinstvo našeg naroda danas je više nego ikada potrebno. U nimalo lakim okolnostima u kojima naš predsednik Vučić nasuprot sebe ima najmoćnije države sveta obaveza je svakog od nas da mu pruži punu podršku. Da budemo jedinstveni gde god bili. Živela Srbija - istakao je ministar Milićević u svom obraćanju.

Foto: Dušan Veljović

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija