• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.09.2023

09:29

Ešton Kučer podneo ostavku nakon što je pružio podršku silovatelju! Glumac snosi ogromne posledice, uništio sve ono što je godinama gradio

Profimedia

Showbiz

Ešton Kučer podneo ostavku nakon što je pružio podršku silovatelju! Glumac snosi ogromne posledice, uništio sve ono što je godinama gradio

Podeli vest

Ešton je u pismu obrazložio zašto se povlači sa funkcije i tim povodom se javno izvinio žrtvama seksualnog napada.

Ešton Kučer podneo je ostavku na mesto predsednika odbora "Thorna", organizacije za borbu protiv seksualnog zlostavljanja dece, koju je 2009. godine osnovao sa svojom tadašnjom suprugom Demi Mur. 

Mila Kunis, njegova sadašnja supruga, koja je bila posmatrač u odboru organizacije, takođe se povlači. Njih dvoje su ovu odluku doneli nakon besa javnosti zbog njihovih pisama podrške Deniju Mastersonu, koji je osuđen za silovanje dveju žena.

Foto: Profimedia

 

 

"Žrtve seksualnog zlostavljanja bile su ućutkivane kroz istoriju, a izjava o karakteru Denija Mastersona koju sam predao još je jedan bolan primer propitivanja iskustava žrtava koje su bile dovoljno hrabre da podele svoja iskustva. Nakon što smo moja supruga i ja proveli nekoliko dana promišljajući i razgovarajući s preživelima, te sa zaposlenima i vođstvom u "Thornu", odlučio sam da je odgovorna stvar podneti ostavku na mesto predsednika uprave, efektivno odmah. Ne mogu da dozvolim da moja greška u prosuđivanju odvrati pažnju od naših napora i dece kojoj služimo", napisao je Kučer u pismu kojim je podneo ostavku.

 

Glumac se uz to izvinio žrtvama seksualnog napada.

Foto: Profimedia

 

"Misija uvek mora biti prioritet i želim od srca da se izvinim svim žrtvama seksualnog nasilja i svima u "Thornu" koje sam povredio onim što sam učinio... Ostajem ponosan na ono što smo postigli u protekloj deceniji i nastaviću da podržavam "Thornov" rad. Hvala vam na vašem neumornom zagovaranju i predanosti ovom cilju", stoji još u pismu.

Podsetimo, par je napisao pisma podrške bivšem kolegi, Deniju Mastersonu, poslali ih sudu i nadali se da će tako uticati na smanjenje Denijeve kazne. Masterson je osuđen na minimalno 30 godina zatvora zbog silovanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija