• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.04.2024

18:10

Petković se obratio iz Brisela: Priština ima za cilj legalizaciju jednostranih odluka, da jedna strana sve izgubi, a druga sve dobije

Ata images

Politika

Petković se obratio iz Brisela: Priština ima za cilj legalizaciju jednostranih odluka, da jedna strana sve izgubi, a druga sve dobije

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković obratio se javnosti iz Brisela.

Kako je istakao Petković, Priština svojim pravosuđem i policijom otežava život Srbima na KiM.

- Gospodin Bisljimi govori o tome šta je legalno, a šta nije. Ja više puta ponavljam da postoje dve strane, a ne jedna, a to su Beograd i Priština. Ne možete sami da krojite svoju realnost, koja nema veze sa onim na terenu, a na terenu su ljudi. Oni otežavaju sa svojim pravosuđem i policijom život Srbima na KiM - rekao je Petković i dodao:

- Oni kažu da Srbi treba da se integrišu, ali u šta da se integrišu kada su Srbima tamo vekovna ognjišta. Pokazali smo svu konstruktivnost na sastancima, a Priština opet nešto izmišlja. Oni imaju za cilj legalizaciju jednostranih odluka, da jedna strana sve izgubi, a druga sve dobije.

Direktor Kancelarije za KiM kaže da je ovde reč o srpskom naordu, i da će država Srbija nastaviti da finansira i da pomaže svoj narod.

- Nisam optimista posle toliko dobrih predloga u dijalogu, nemamo nikakav fidbek, ali dijalog je jedino rešenje. Insistriamo na zajednici ZSO i sve ovo se dešava jer nemamo Zajednicu srpskih opština - rekao je Petković.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija