• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.03.2024

13:26

Od Pirota do Beograda za tri sata! Vučić: Pruga Niš - Dimitrovgrad biće završena do kraja 2027.

Tanjug

Politika

Od Pirota do Beograda za tri sata! Vučić: Pruga Niš - Dimitrovgrad biće završena do kraja 2027.

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će pruga Niš - Dimitrovgrad biti završena do kraja 2027. godine.

– Mi bismo voleli kada bi mogli da završimo do maja 2027. zbog EXPO, ali realno je da bude do kraja 2027. To je neverovatna stvar za celu Srbiju, od Pirota do Beograda da dođete za tri sata. A možete da zamislite koliko ćemo da skratimo put do Istanbula – rekao je Vučić tokom obilaska radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Niš – Dimitrovgrad na deonici Pirot – Sukovo.

On je naglasio da brine za prugu Beograd- Niš i pozvao EU da požuri malo sa radovima na njoj.

– Mi smo beskrajno zahvalni za ogroman novac koji su nam dali. Samo kada bi još malo ubrzali – rekao je Vučić.

Ambasador EU u Srbiji Emanuel Žiofre odgovorio je da tesno sarađuju sa srpskim ministarstvima da ubrzaju procedure.

– To je naš zajednički strateški projekat i mogu vam reći da, kao i vi, gledamo da to uradimo što pre – rekao je Žiofre.

Vučić je na to rekao da ne može da natera Žiofrea, niti može ministru građevine Goranu Vesiću da kaže da se nešto nelegalno radi.

– Samo molim da se ubrza, ali mora da se uradi kvalitetno i dobro. To je od ogromnog značaja. Ljudi su već naviknuti na velike rezultate, znaju da će ovo da bude, a ranije kada čuju neko takvo obećanje, nisu verovali da će se to uraditi – poručio je Vučić.

Dodao je da niko ništa nije uradio 40 godina i onda neko prigovara što se kasni mesec dana.

– Ni u jednoj evropskoj zemlji se ne gradi kao u Srbiji – konstatovao je Vučić.

On je istakao da su logistički centri ono što nam je veoma važno i što nam nedostaje.

– Poput logističkog centra koji smo zajedno sa predstavnicima EU svojevremeno otvarali u Batajnici, biće nam potrebno mnogo novih logističkih centara u koje ćemo da ulažemo novac. U Jagodinskoj opštini ćemo morati da mi uradimo jedan logistički centar – rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17