• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.02.2024

21:58

(VIDEO) Šiptari se opasno igraju sa granicama srpskog strpljenja! Đorđević: Vojska mora da bude spremna na intervenciju na Kosovu i Metohiji!

Zoran Sinko

Politika

(VIDEO) Šiptari se opasno igraju sa granicama srpskog strpljenja! Đorđević: Vojska mora da bude spremna na intervenciju na Kosovu i Metohiji!

Podeli vest

U emisiji Info veče govorili smo o stanju na južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji, a o tome su pričali gosti Rajko Kapelan iz Centra za društvenu stabilnost, Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM i prof. Vladimir Pavićević, politikolog.

Borac za prava Srba na KiM, Ana Đorđević ističe da je Kosmet okupirani deo Srbije i da su Šiptari napravili od naše teritorije jezgro separatizma i terorizma, ali i da srpska vojska mora da bude spremna na vojnu operaciju na KiM.

- Ne smemo da dozvolimo da se pitanje Kosova i Metohije relativizuje, a tužno je što dosta naših građana posmatra kroz samo rvanje sa separatistima. Tzv. Kosovo je samo fantomska tvorevina i šiptarski teroristički predstavnici vlasti nisu legitimni. Kosmet je okupirani deo Srbije, on je jezgro separatizma i terorizma, ali je i crna rupa trgovine decom i organima. Kada prodate kokain to je mrtvo i to je potrošna roba, a deca su živa stvar. Vljosa Osmani je na arapskoj televiziji govorila kako Srbi finansiraju separatiste što je potpuna laž, ali Arapi mogu da poveruju u tu propagandu. Napadnete li nas dobićete po zubima. Imamo neku granicu, ali ako nema više dijaloga, Srbija i srpska vojska mora da bude spremna za vojnu operaciju na Kosovu i Metohiji - rekla je Đorđević.

Foto: Zoran Sinko

Ana Đorđević

 

Rajko Kapelan iz Centra za društvenu stabilnost navodi da nikada nećemo priznati tzv. Kosovo, ali i da su Srbi suočeni sa svakodnevnim terorom Aljbina Kurtija.

- Kada su krenuli pritisci na predsednika zbog KiM, on je pozvao sve, čak i opoziciju da budemo ujedinjeni po tom pitanju. Crvena linija je da ne smemo priznati nikad tzv. Kosovo i to se neće nikada desiti. Srbi su u ogromnom problemu od početka Kurtijeve vlasti, ljudi su suočeni sa terorom, ali sada je to neizdrživo i već 10% Srba napušta Kosovo i Metohiju. Pokazali smo da želimo mir i pregovore, ali nijedan sporazum se ne poštuje - tvrdio je Kapelan.

Foto: Zoran Sinko

Vladimir Pavićević, Ana Đorđević i Rajko Kapelan

 

Prof. Vladimir Pavićević, politikolog, kaže da je strpeljenje ključ koji treba Beogradu u dijalogu i da svako ko objektivno posmatra stvari zna da su Srbi itekako ugroženi na KiM, ali i da je Kosovo Srbija.

- Promene u 2020. godine su bile velike i Srbi su dobili dosta time, a Crna Gora se približila opet prijateljstvu sa Srbijom. Potpredsednik Vlade Crne Gore smatra da je KiM deo Srbije što smatra većina Crnogoraca, a to se nije smelo govoriti u Milovoj vladi. Postuđukanovićevska Crna Gora ima srpsku ideju i izjašnjava se veći deo naroda kao Srbi. Dimplomatija je ključ koji treba Beogradu u dijalogu i strpljenje je najbitnije. Ko objektivno posmatra stvari zna da su Srbi itekako ugroženi na KiM, a zaštita srpskog nasleđa je najbitnija, jer je Gorski vijenac zasnovan na obnovi kosovsko-vidovdanskog zaveta  - kazao je Pavićević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela
Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine u Beogradu, a njegovo beživotno telo nađeno je u maju 2022. godine na Adi Huji. Tačnije, na današnji dan MUP Srbije je potvrdio da je telo muškarca koji je na sebi imao garderobu koju je Matej nosio uoči nestanka, pronađeno 18. maja oko 9 časova ujutru, zapravo telo nestalog mladića iz Splita.

20.05.2024

06:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12