• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.09.2023

11:05

Oni koji su Srbiju blokirali decenijama, danas blokiraju rad Skupštine! Oglasio se Siniša Mali!

ATAIMAGES/instagram

Politika

Oni koji su Srbiju blokirali decenijama, danas blokiraju rad Skupštine! Oglasio se Siniša Mali!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali objavio je fotografiju priprema za sednicu Narodne skupštine koja se danas održava sa posebnim osvrtom na najavljene blokade od strane dela opozicije.

- Poslednje pripreme pred sednicu Narodne skupštine na kojoj će se, izmedju ostalog, naći rebalans budžeta za 2023. godinu - napisao je Siniša Mali i dodao:

- Oni koji su Srbiju blokirali decenijama, danas su najavili i blokadu rada Skupštine na kojoj će se raspravljati o povećanju plata, penzija, pomoći majkama, većim izdavanjima za lečenje retkih bolesti i lečenje u inostranstvu. Oni ne žele da penzioneri dobiju veće penzije, ne žele da majke i deca dobiju jednokratnu pomoć države, ne žele da zaposleni u prosveti i medicinske sestre dobiju veće plate. To je njihova politika. Ipak, mi ne odustajemo od borbe za bolju Srbiju. Pripremamo se za sednicu Parlamenta sa ozbiljnošću kakvu taj posao zahteva. Mi ćemo raditi za naše građane, oni neka blokiraju. Neka svako radi svoj posao, ali neka naši građani, na kraju, dobiju ono što zaslužuju! Živela Srbija, nema stajanja. -

 


 

Inače, ministar Mali je u nekoliko navrata upućivao na značaj rebalansa budžeta od koga će, ako bude usvojen, koristi imati najviše građani Srbije.

- Rebalans budžeta za 2023. godinu radimo zbog:

  • Daljeg poboljšanja životnog standarda građana - veće plate i penzije
  • Pomoći za majke i decu od 10.000 dinara
  • Velikih kapitenskih projekata i daljeg ulaganja u infrastrukturu
  • Dodatnih subvencija u poljoprivredi
  • Dodtanih sredtsava za retke bolesti i lečenje u inostranstvu - napisao je Mali na Instagramu.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12