• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.06.2023

12:01

TO JE NASILJE NA IVICI TERORIZMA! Vukelić i Apostolovski na Informer TV: Protesti opozicije nemaju veze sa građanskim nezadovoljstvom!

Branko Pantelić

Politika

TO JE NASILJE NA IVICI TERORIZMA! Vukelić i Apostolovski na Informer TV: Protesti opozicije nemaju veze sa građanskim nezadovoljstvom!

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Srpskog portala Dejan Vukelić i kolumnista i novinar Aleksandar Apostolovski gostujući u jutarnjem programu na Informer TV komentarisali su najaktuelnije teme u Srbiji.

Na samom početku emisije gosti su se dotakli vesti koja je Srbiji ulepšala dan, a to je osvajanje šampionskog prstena Nikole jokića. 

- Noćas nisam gledao, probudio sam se nešto pre kraja, onda sam video vest. Zaista fantastično. On je potpuno promenio igru. Jokić je proizvod te filozofije. Fantastičan igrač, fantastična karijera - rekao je Vukelić. 

Apostolovski je dodao da mi trebamo d auživamo u ovom vremenu. 

- Jokić prvo nije mogao da pobedi braću, a onda je propustio tu basketašku uličnu školu. Mi trebamo da uživamo u ovom vremenu, jer je nemoguće da opet takve dve sportske zvezde, Đoković Jokić, dominiraju svetom - dodao je Apostolovski.

Foto: Branko Pantelić

Aleksandar Jovanović Ćuta je najavio da se, ako se ne ispune zahtevi opozicije, očekuje radikalizacija protesta. Komentarišući ove navode, Vukelić je rekao da se na tim prozapadnim protestima očekuje nasilje, kao i do sad. 

- Očekujem neku vrstu nasilja, jer to je za mene nasilje, jedan od trih protesta je bio nasilje - blokiranje Gazele, gde vi utičete na živote ljudi koji čekaju u tim kolonama... klasično nasilje na ivici neke vrste terorizma. Ni po jednom zakonu nije dozvoljeno to, ni u jednoj državi nije dozvoljeno. Naša država je neuporedivo blaža u odnosu na druge zemlje. Ja ne vidim poentu toga što oni rade, predsednik Vučić je sinoć rekao jasno neće biti prelazne vlade, da neće biti Majdana... - ističe Vukelić. 

Na ovo se nadovezao Apostolovski i rekao da se obrnula igrica. 

- Ovde je zanimljivo to kako su krenuli, u prvih nekoliko protesta vlast je bila iznenađena brojem ljudi. Sad je iznenađena opozicija, koja je kao tehnički organizator. Obrnuta igrica. Ako u prvih nedelja vlast nije znala šta da radi, sad opozicija ne zna šta da radi. To je nervoza jer je stvorena takva atmosfera u društvu, ne može se doći do razumnog dijaloga s njima. Opozicija je ta koja ne zna šta da radi s protestima, kao masku su isturili javne ličnosti i glumce - kaže Apostolovski. 

Foto: Branko Pantelić

Govoreći ponovo o najavljenoj radikalizaciji protesta, Vukelić ističe da je to u suštini nasilje i ništa drugo. 

- Krenuli smo od Ćute i njegove pretnje. On je na N1 rekao "ma kavi zahtevi, ma kakvi izbori, ovo su protesti da se sruši Vučić". To više nema veze sa građanskim nezadovoljstvom, nema veze sa tim, iskorišćen je momenat emotivnog naboja i to je isključivo politički protest da se nedomakratskim sredstvima sruši vlast. U to spada i radikalizacija, što suštinski znači nasilje. To shvatam kao najavu nasilja, tu čitam nasilje, ništa drugo -  rekao je urednik Srpskog portala. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje
Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje

Od male Danke Ilić(2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

20.05.2024

09:14

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija