• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.05.2023

17:08

Vladimir Bilčik: Dolazim sa Nemecom početkom juna u Beograd

Printscreen Twitter/Tanjug AP

Politika

Vladimir Bilčik: Dolazim sa Nemecom početkom juna u Beograd

Podeli vest

Specijalni izaslanik Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimir Bilčik, izjavio je danas da će početkom juna doći u Beograd sa članom Delegacije parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbije, Matjažom Nemecom, kako bi razgovarao o danas usvojenom izveštaju o Srbiji.

Bilčik je istakao da je zadovoljan usvajanjem izveštaja o Srbiji u Evropskom parlamentu, da je svestan da ima dosta kritičkih tačaka, ali da je izbalansiran, jer sadrži i dosta pozitivnih ocena o napretku. Kako je rekao, glavno je to što se opozicija vratila u skupštinu posle tri godine bojkota.

- Po meni izveštaj sadrži dosta dobrih elemenata. Tražili smo veći napredak u tri oblasti od naših srpskih partnera i spremni smo da radimo zajedno sa njima. Jedno su unutrašnje reforme, tu smo pozdravili ustavne promene zbog pravosudnog sistema, ali tu reforme treba da se nastave. Tu je i sloboda medija - rekao je Bilčik i naglasio da EP želi da bude siguran da su novinari zaštićeni i da mogu slobodno i nezavisno da obavljaju svoj posao.

Prema njegovim rečima, druge dve bitne stvari su napredak u dijalogu i usklađivanje Srbije sa spoljnom politikom EU.

- Pozdravljamo postignuto u Briselu i Ohridu, ali ključna je implementacija. Bez odlaganja treba formirati ZSO. Ne želimo tenzije već rešenja u regionu. Želimo da Srbija radi i ostane uz nas i donese striktne mere protiv Rusije. Srbiji je mesto u Evropi - zaključio je Bilčik i dodao da ima prostora da se sa srpskim partnerima radi na približavanju Srbije EU.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 1 godinu

Sto ovi dolaze u Srbiju, neka ih primi vozc Vucicev.Nedostaje im trece prase.Bitange.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija