• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.04.2024

12:24

Rekordni rezultati za Srbiju! Ministar Momirović podelio fantastične vesti!

Aleksandar Jovanović Cile

Društvo

Rekordni rezultati za Srbiju! Ministar Momirović podelio fantastične vesti!

Podeli vest

Samo prošle godine ukupan izvoz Srbije bio oko 41 milijardu evra.

Srbija je u 2023. godini ostvarila rekordnu spoljnotrgovinsku robnu razmenu sa svetom, a kada robnoj razmeni dodamo i sektor usluga vidimo da je prošle godine ukupan izvoz Srbije bio oko 41 milijardu evra, dok je naš izvoz pre samo 12 godina bio 11 milijardi evra, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas otvorio 9. godišnju konferenciju o razvoju nekretnina i infrastrukture "Prodexpo Srbija".

- Naša zemlja je u poslednjih nekoliko godina pokazala značajan ekonomski napredak. Ovo je rezultat naših kontinuiranih napora na poboljšanju poslovnog okruženja, privlačenju stranih investicija i implementaciji reformi koje su doprinele efikasnijem tržištu i stabilnom ekonomskom rastu - istakao je ministar Momirović.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Ministar Momirović je naglasio da će predstojeća organizacija EXPO 2027 u Beogradu biti izuzetna prilika da ekonomija naše zemlje nastavi da raste, navodi se u saopštenju na internet stranici Ministarstva.

- Pored razvoja infrastrukture, trgovine i širenja turističkih potencijala, EXPO 2027 će imati i značajan uticaj na razvoj našeg tržišta nekretnina. To će dodatno doprineti privlačenju domaćih i međunarodnih investicija - zaključio je ministar Momirović i dodao da će do 2027. godine biće uloženo 18 milijardi evra u više od 300 projekata u Srbiji, u okviru programa “Skok u budućnost - Srbija 2027”.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija