• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.04.2024

06:19

Red sunca, red oblaka, a onda preokret! Evo kakvo vreme nas očekuje narednih dana

Shutterstock

Društvo

Red sunca, red oblaka, a onda preokret! Evo kakvo vreme nas očekuje narednih dana

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za naredne dane.

U Srbiji delimično vedro jutro, u toku dana u većem delu zemlje promenljivo uz smenu oblačnih i sunčanih intervala i suvo. Ponegde u Vojvodini, uz više oblačnosti, pre podne i sredinom dana kratkotrajna kiša. Uveče razvedravanje.

Duvaće uglavnom slab promenljiv vetar na severu i istoku Srbije i umeren zapadni i severozapadni. Najniža temperatura biće od 2 do 7, a najviša od 13 do 17 stepeni, saopštio je RHMZ.

U drugoj polovini noći na jugu i jugoistoku Srbije novo naoblačenje, pred jutro ponegde s kišom.

U Beogradu jutro pretežno vedro, tokom dana promenljivo uz smenu oblačnih i sunčanih intervala. Uveče razvedravanje.

Foto: Informer DN

 

Duvaće vetar slab do umeren zapadni i severozapadni. Najniža temperatura oko 6, a najviša oko 14 stepeni.

Prognoza za naredne dane

Do četvrtka, 25. aprila, biće umereno do potpuno oblačno, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima, ponegde uz mogućnost grmljavine, a na visokim planinama u toku noći ili u jutarnjim satima sa snegom.

Veća količina padavina očekuje se u utorak, 23. aprila, u drugom delu dana, na jugu i istoku Srbije, od 15 do 25 mm, lokalno i preko 30 mm, dok će u košavskom području biti vetrovito sa umerenim i jakim jugoistočnim vetrom, koji će na jugu Banata i u donjem Podunavlju dostizati udare olujne jačine.

Od petka, 26. aprila, pretežno sunčano i postepeno toplije, a samo se još u petak u brdsko-planinskim predelima, uz promenljivu oblačnost, ponegde očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija