• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.04.2024

18:49

Sneg zavejao Srbiju! Večeras padavine u ovim delovima: Evo kada stiže razvedravanje

Shutterstock

Društvo

Sneg zavejao Srbiju! Večeras padavine u ovim delovima: Evo kada stiže razvedravanje

Podeli vest

Sneg je danas ponovo zabeleo delove Srbije. Tokom dana padao je na planinama zapadne, jugozapadne i južne Srbije i zabele o planine od Tare i Zlatibora preko Zlatara i Golije do Peštera i Kopaonika, ali i planine na Kosovu i Metohiji.

U ovom času sneg veje na planinama jugoistočne Srbije, naročito na Staroj planini.

Snežna granica danas se u Srbiji nalazi na oko 1000 metara nadmorske visine, a na planinam istočne Srbije pada iznad 1200 metara.

Trenutne temperature u Srbiji kreću se od 6°C na jugu Srbije do 14-15°C u Vojvodini, u Beogradu je 9°C.

Kopaonik meri -1°C, Zlatibor 1°C, Sjenica 2°C.

Foto: Tanjug

 

Do kraja dana i tokom večeri više padavina očekuje se na jugoistoku i istoku Srbije. Padaće umerena kiša, uz pljuskove, na planinama ovih predela iznad 1000 metara sneg, uz formiranje i povećanje snežnog pokrivača i do 10 centimetara.

U ostalim predelima Srbije očekuje se prestanak padavina, a do kraja dana kiša će padati i u Pomoravlju i na području Beograda, uz prestanak padavina do večeri.

U toku noći u svim predelima Srbije doći će do delimičnog i potpunog razvedravanja, pa će na severu i na zapadu Srbije u drugoj polovini noći i ujutro biti vedro.

Sutra u Srbiji predah od padavina, a novi talas stiže već u utorka i to sa juga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija