• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.04.2024

17:52

Novac stiže roditeljima uoči polaska u školu! Šapić najavio nove mere pomoći građanima

Shutterstock, Tanja Andrić

Društvo

Novac stiže roditeljima uoči polaska u školu! Šapić najavio nove mere pomoći građanima

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić gostujući na Informer TV najavio je dodatnu pomoć za roditelje!

On je rekao da postoje mnoge ograničavajuće stvari jer se grad finansira iz privremenog budžeta, ali je najavio i nekoliko značajnih odluka u narednih nekoliko dana. 

- To su odluke koje će pokazati da smo, bez obzira na stanje u kome se nalazimo, uspeli da održimo naš grad na jednom dobrom nivou i mislim da to Beograđani vide. Dosta stvari je dobrih urađeno za ove dve godine, krenuli smo da uvodimo red u Grad Beograd. Počeli smo da sređujemo obale beogradskih reka i uvodimo red kada je u pitanju postavljanje splavova. Imali smo puno problema po pitanju socijalnih mera koje su svi osporavali, a onda smo došli do toga da je Grad Beograd danas više od 100 miliona evra izdvojio za posebne socijalne mere koje nisu postojale pre nego što sam ja došao na čelo grada. To su besplatni vrtići, besplatni udžbenici kao i karte za bazene preko posebnih novogodišnjih vaučera, do ukidanja svih lista čekanja i besplatnih usluga koje smo uveli - podsetio je Šapić.

Foto: Tanja Andric

 

On je najavio još jedan poseban iskorak, a to je mera da umesto udžbenika ove godine Grad daje novac i to najmanje deset do petnaest odsto više nego što iznosi jedan komplet udžbenika.

- Time ćemo dati priliku onim ljudima koji žele da kupe polovan udžbenik ili mogu da ga naslede, i u septembru kada je kućni budžet najviše ugrožen, mogu te pare da potroše na nešto drugo što je neophodno - naveo je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija