• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Marić

05.04.2024

10:20

Suvi luksuz! Najskuplje morske zveri na Sajmu nautike: Srpski biznismen iskeširao  skoro milion evra za mega jahtu (FOTO)

Miloš Rafailović

Društvo

Suvi luksuz! Najskuplje morske zveri na Sajmu nautike: Srpski biznismen iskeširao skoro milion evra za mega jahtu (FOTO)

Podeli vest

Srpski biznismen je iskeširao juče na Sajamu nautike u Beogradu, čak 900.000 evra za mega jahtu italijanskog proizvođača "Kranki"(Chranci) M44.

Kako saznajemo, ova jahta će biti usidrena u crnogorskoj luci Porto Montenegro za dvadesetak dana, nakon redizajna u Veneciji. Luksuzni model koji je juče prodat na sajmu, već su pre dve nedelje pazarila još dvojica srpskih milionera.

Upravljanje džojstikom

Ovo impresivno plovilo ima dve spavaće sobe i dva kupatila, kuhinju, veliki roštilj, a nameštaj je izrađen od najkvalitetnije kože i punog drveta.

- Impresivna jahta koja sa porezom košta 900.000 evra biće usidrena u Porto Montenegru, a vlasnik će najverovatnije uplatiti ceo paket usluga u ovoj luci koji obuhvata vez, godišnji servis i održavanje što će ga koštati svega 14.000 evra, što je zaista jeftino u odnosu na vrednost plovila. Za nju nije potreban skiper, tj. član posade i plovilom može da upravlja svako ko ima dozvolu za veću "metražu". Vrlo je laka za upravljanje, jer poseduje džojstike. Onaj ko se odluči za kupovinu ovakvog plovila, može sam da dizajnira dodatnu opremu, dok su sobe standardne - kazao nam je izvor iz firme koja prodaje luksuzna plovila.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

 

Najjeftiniji čamac 2.850 evra


Naša ekipa je na sajmu nautike pronašla i najjeftinije plovilo. U pitanju je aluminijumski čamac "marin lajt aluminium" dugačak nešto više od tri metra čija cena sa PDV-om iznosi 2.850 evra. U njega mogu da stanu tri osobe odnosno nosivost mu iznosi 255 kilograma. On ima maksimalno 5 konjskih snaga i težak je svega 41 kilogram.

Pored ove mega jahte, posetioci i kupci sajma su uživali u razgledanju glisera, jedrilica, čamaca, brodskih i vanbrodskih motora, ali i nautičke i ostale opreme za sportove na vodi. Pored najskuplje jahte, najviše pažnje je privuklo i gliser "Si rej sandenser" 320 koji sa porezom košta 336.088 evra. Kako su nam kazali u firmi koja prodaje ovu "morsku zver" ona može da se pazari i na rate.
- Sa ovom mašinom možete odmah da zaplovite, a platite je kasnije, odnosno na lizing koj traje 48 meseci. Rata iznosi 5.355 evra, a nominalna kamatna stopa je 7,49 odsto - precizirali su nam prodavci.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

 

Oni koji su došli da se dive luksuznim jahtama ali i da pazare nešto, kažu da su cene nešto više od prošlogodišnjih. Među njima je i Aleksandar Knežević koji kaže da je u potrazi za kvalitenim čamcem sa kojim planira da plovi po Dunavu.
- Ukrali su mi čamac od šest metara na Dunavu, pa sam došao da vidim ponudu i ako ima popust da pazarim novi. Tražim isti ili sličan kao što sam imao. Ima mnogo lepih za do 3.000 evra - kaže Aleksandar.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

 

Posetilac Miloš Pajović kaže da je oduševljen ponudom i da je ovaj sajam zaista prilika da se ljubitelji nautike upoznaju sa aktuelnim trendovima i dometima ove grane privrede.
- Voda i sve na vodi je moj život. Za to nikada ne štedim i zaista je ponuda odlična. Jednostavno, dok neki vole dobre i skupocene automobile, moja ljubav su brodovi i čamci - kazao nam je Pajović.

Ulaznica 500 dinara

Pored sajma nautike, na Beogradskom sajmu se do 8. aprila održavaju i smotre lova i ribolova, ali i sajam hortikulture. Radno vreme sajmova je od 10 do 19 časova, a poslednjeg dana od 10 do 16 sati. Cena pojedinačne ulaznice je 500 dinara, a grupne 300 dinara, dok će se parking naplaćivati po satu 150 dinara. Posetioci će sa jednom ulaznicom moći da obiđu sve manifestacije koje se održavaju na Beogradskom sajmu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi
Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi

Danas se u Višem sudu u Beogradu nastavlja suđenje u krivičnom postupku protiv bračnog para Kecmanović, Vladimira i Miljane, čiji je sin Kosta 3. maja prošle godine ubio devet učenka i radnika obezbeđenja OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a odmah potom biće održano i pripremno ročište u parničnom postupku koji je pokrenuo dečak koji je ranjen u masakru.

21.05.2024

08:25

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasja
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasja

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija