• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infromer/Blic

21.05.2024

09:04

Prvi put seo posle 11 uveče u kola i poginuo: Novi detalji stravične nesreće u Valjevu u kojoj je nastradao mladić (18)

Društvene mreže

Vesti

Prvi put seo posle 11 uveče u kola i poginuo: Novi detalji stravične nesreće u Valjevu u kojoj je nastradao mladić (18)

Podeli vest

Veća brzina najverovatniji je, ali još uvek nepotvrđeni uzrok saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo mladi Valjevac F.N. (18). Kako “Blic” saznaje, tinejdžer koji je imao probnu vozačku dozvolu, prvi put je seo za volan nakon 23 časa u noći u kojoj je nastradao, dok mu se na mestu suvozača nalazio brat po majci, dečak od 13 godina.

Nesreća se dogodila u noći između subote i nedelje i to pet minuta nakon ponoći, u ulici Palih boraca u valjevskom naselju Peti puk.

Prvi rezultati policijskog uviđaja su pokazali da je vozeći se u pravcu parka u tom naselju, gde im se nalazi porodični dom, F.N. iz nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad automobilom “audi A4”, sleteo sa kolovoza u vodopropusni kanal i udario u drvo, što je bilo kobno.

Preminuo u bolnici

Mladić je zadobio teške telesne povrede opasne po život i iako je odmah prebačen u Urgentni centar bolnice u Valjevu, nekih tri i po sata kasnije je preminuo.

Lekari su uspeli da spasu život suvozaču, 13-godišnjem dečaku B.S, njegovom bratu po majci, koji je operisan i sa teškim telesnim povredama koje sada nisu opasne po život, i dalje se nalazi na lečenju u valjevskoj bolnici.

Foto: Informer/Tanjug/Shutterstock

 

 

S obzirom da se nesreća dogodila na ravni i pravcu bez krivine, prvi zaključak istrage je da je sletanja sa kolovoza došlo zbog veće brzine. Tu pretpostavku, međutim, treba da potvrdi ili opovrgne mašinsko-tehničko veštačenje vozila koje je naložilo Osnovno tužilaštvo u Valjevu, a na čije rezultate, kako saznajemo, čekaće se bar sedam dana.

Prvi put seo za volan posle 22 časa

Nastradali F.N. je posedovao probnu vozačku dozvolu, a po saznanjima “Blica” nikada do kobne nesreće nije vozio automobil nakon 22 časa, kako je propisano zakonom, i bez dozvole roditelja i starijeg lica kao saputnika. Koji je bio povod da ključeve “audija” te večeri uzme nakon 23 sata i u automobil sa njim uđe i mlađi brat, za sada nije poznato.

ZBS o probnim dozvolama

Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZBS), inače, propisuje da sa probnom vozačkom dozvolom upravljanje automobilom je strogo zabranjeno u vremenu od 23 časa do 6 časova. I tu nema izuzetaka u smislu da u tom periodu sme da se vozi sa pratnjom iskusnijeg vozača ili člana porodice.

Takođe, po ZBS, vozač sa probnom vozačkom dozvolom ne sme da vozi brzinom većom od 110 km/h na autoputu, odnosno, 90 km/h na motoputu, dok na svim ostalim putevima sme da se vozi samo do 90 odsto od ograničenja. Vozač sa probnom vozačkom dozvolom ne sme da ima alkohol u krvi i tu ne postoji nikakva granica, odnosno, minimalna količina.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi
Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi

Danas se u Višem sudu u Beogradu nastavlja suđenje u krivičnom postupku protiv bračnog para Kecmanović, Vladimira i Miljane, čiji je sin Kosta 3. maja prošle godine ubio devet učenka i radnika obezbeđenja OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a odmah potom biće održano i pripremno ročište u parničnom postupku koji je pokrenuo dečak koji je ranjen u masakru.

21.05.2024

08:25

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija