• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTS

23.01.2024

09:51

Zovu je najmlađom opštinom u Beogradu, a uskoro bi mogla da postane centar sveta: Cene nekretnina vrtoglavo rastu, razlog je samo jedan

Informer

Društvo

Zovu je najmlađom opštinom u Beogradu, a uskoro bi mogla da postane centar sveta: Cene nekretnina vrtoglavo rastu, razlog je samo jedan

Podeli vest

Ekspo 2027 je događaj koji se dešava jednom u deceniji, i Beograd će 90 dana biti mesto globalnih susreta na polju ekonomije i politike, rekao je za RTS generalni direktor preduzeća "Ekspo 2027 Beograd" Dušan Borovčanin.

Ekspo 2027 biće globalni događaj – na poslednjoj izložbi u Kazahstanu učestvovalo je 118 zemalja, a na svetskoj izložbi u Dubaiju čak 187, ipak, to nije ono što opredeljuje njen značaj, kaže Dušan Borovčanin.

"Ovakav događaj se neće ponoviti u skorijem periodu u našoj zemlji. Ukazana nam je velika čast, kao zemlji i kao društvu", rekao je u razgovoru za RTS generalni direktor preduzeća "Ekspo 2027 Beograd" Dušan Borovčanin.

S obzirom da će većina infrastrukture koje sa gradi za ovu prestižnu izložbu biti u Surčinu, tamo već mesecima rastu cene zemljišta, kuća i stanova. Poznavaoci kažu da je kvadrat skočio od 50 do 70 odsto.

U Surčinu je cena kvadratnog metra počela da raste još kada je najavljena izgradnja nacionalnog stadiona u tom delu grada. S početkom izgradnje kompleksa Ekspo 2027. raste potražnja za kuće i zemljišta, ali i stanove.

Zbog otvaranja deonice puta "Miloš Veliki" od Novog Beograda do Surčina, dolaska brojnih stranih kompanija koje su ovde otvorile pogone, a sada i izgradnje nacionalnog stadiona i kompleksa Ekspo 2027, ova beogradska opština postaje sve popularnije mesto za život.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje
Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje

Od male Danke Ilić(2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

20.05.2024

09:14

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija