• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.12.2023

10:17

U Srbiji pileći file duplo jeftiniji nego u Nemačkoj! Evo kakve su cene u njihovim marketima!

Shutterstock

Društvo

U Srbiji pileći file duplo jeftiniji nego u Nemačkoj! Evo kakve su cene u njihovim marketima!

Podeli vest

U jednom lancu marketa u Nemačkoj kilogram pilećeg filea na akciji košta čak 9,79 evra! To je u poređenju sa cenama u našim marketima više nego duplo skuplje.

Na društenoj mreži TikTok pojavio se video-snimak iz nemačkog supermarketa na kome se vide cene mesa, testenine, pa čak i slatkiša.

Naime, na snimku se vidi da pileći file u ovoj državi košta čak 9,79 evra po kilogramu, dok se kod nas ova vrsta mesa u marketima može naći već od 550 dinara za kilogram.

@gastarbajter_u_de 🇩🇪 Još neke cene u Nemačkoj ((Kaufland) #viralvideo #nemacka🇩🇪 ♬ Get Lucky - Daniele Vitale

Pored mesa, visoke su cene i drugih proizvoda, pa tako za jednu manju veknu hleba Nemci moraju da izdvoje dva evra ili skoro 240 dinara. 

Na video ovog korisnika Tik toka mogu se videti cene drugih namirnica, kao što je voće, povrće, zamrztnuti program i sve je znatno skuplje nego kod nas.

Srbi koji žive u Nemačkoj komentarisali su da je sve preskupo.

- Strašno koliko je skupo. Pokazuješ akcije, pusti prave cene - piše u komentaru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija