• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

18.07.2023

11:45

Počinje svetsko prvenstvo u fudbalu: Dame igraju, Mozzart nagrađuje!

Mozzart

Društvo

Počinje svetsko prvenstvo u fudbalu: Dame igraju, Mozzart nagrađuje!

Podeli vest

Red je da svetla reflektora obasjaju žene. Netipično mirno fudbalsko leto prodrmaće Svetsko prvenstvo za fudbalerke koje se, u istom formatu u kome igraju i muškarci, održava od 20. jula do 20. avgusta u Australiji i na Novom Zelandu. Pa pošto ne verujemo da ima mnogo onih koji se previše razumeju u odnose, da uprostimo stvari i predstavimo vam osam grupa.

Red je da svetla reflektora obasjaju žene. Netipično mirno fudbalsko leto prodrmaće Svetsko prvenstvo za fudbalerke koje se, u istom formatu u kome igraju i muškarci, održava od 20. jula do 20. avgusta u Australiji i na Novom Zelandu. Pa pošto ne verujemo da ima mnogo onih koji se previše razumeju u odnose, da uprostimo stvari i predstavimo vam osam grupa.

 

GRUPA A: Novi Zeland, Norveška, Filipini, Švajcarska

Domaćice su prezadovoljne, mogle su da izvuku mnogo težu grupu. Ovako, dobile su Norvešku, koja je u grupnoj fazi Evropskog prvenstva izgubila od Engleske sa 0:8, Švajcarsku, samo jedno mesto je bolje plasirana na Fifinoj rang listi, te debitantkinje iz Filipina. Norveška je svakako izraziti favorit u grupi, ali Novi Zeland bi mogao da se porva sa Švajcarskom za osminu finala. 

GRUPA B: Australija, Republika Irska, Nigerija, Kanada

Drugi organizator turnira nije imao toliko sreće. Kanada je olimpijski šampion, a ovde će prvo mesto biti od izuzetnog značaja, jer se Grupa B ukršta sa Grupom D. To znači da drugoplasirani iz Grupe B ide na najbolju ekipu Grupe D što će verovatno biti moćna Engleska.

GRUPA C: Španija, Kostarika, Zambija, Japan

Japanke su sila kad je ženski fudbal u pitanju. Bile su šampionke 2011. godine, srebrne 2015. Španije se diže, ali je problem atmosfera u timu. Čak 16 igračica je u aprilu javno objavilo da ne žele da igraju dok je Horhe Vilda selektor, jer loše utiče na njihovo zdravlje. Među njima i Aleksija Puteljas, dvostruka uzastopna dobitinica Zlatne lopte. U međuvremenu su se izmirili, ali je pitanje kako će sve to izgledati. 

GRUPA D: Engleska, Haiti, Danska, Kina

Po opštem mišljenju, ovde se već zna ko će biti prvi. Engleska naravno. Bile su četvrte pre četiri godine, a zatim su se prošetale do titule prvaka Evrope 2022. kada su dobile svih šest utakmica uz gol razliku 22:2. Za drugo mesto boriće se Kina i Danska, predvođena Pernilom Harder, koja je 2020. postala najskuplja fudbalerka sveta kada ju je Čelsi doveo iz Volfzburga za 250.000 funti. Doduše, taj rekord više ne važi.

GRUPA E: SAD, Vijetnam, Holandija, Portugal

Vijetnam ništa, Portugalkama svaka čast, ali u ovoj će se grupi reprizirati finale Svetskog prvenstva iz 2019. u kome je SAD tukla Holandiju sa 2:0 i odbranila naslov najbolje ekipe planete. Amerikanke sa klupe vodi Makedonac Vlatko Andonovski, tu su i dalje neka dobro poznata lica poput Megan Rapino, Aleks Morgan… Prvo mesto je bitno i da bi se u osmini finala izbegla Švedska.

GRUPA F: Francuska, Jamajka, Brazil, Panama

I Francuskinje imaju svoje svađe s tim da je Korin Dijakre morala da napusti selektorsku funkciju posle sukoba sa Eženi Le Some i Amandin Anri. Ekipu je preuzeo Erv Renar, koji je na Mundijalu 2022. vodio muškarce Saudijske Arabije do pobede nad Argentinom Lea Mesija. Brazilke oslabljene neigranjem Formige, nisu one dominantne kao kolege fudbaleri.

GRUPA G: Švedska, Južna Afrika, Italija, Argentina

Švedska apsolutni favorit, Italija je podbacila na Evropskom prvenstvu i bila poslednja u grupi sa Francuskom, Belgijom i Islandom. Hrabri ih to što je Južna Afrika pre četiri godine izgubila sve utakmice u grupi, dok je Argentina uzela samo dva boda.

GRUPA H: Nemačka, Maroko, Kolumbija, Južna Koreja

Viceprvakinje Evrope iz Nemačke verovatno ni ne brinu za prvo mesto. Onda idu na prvoplasirane iz Grupe F, verovatno Francusku ili Brazil, a u četvrtfinalu repriza evropskog finala sa Engleskom. Južna Koreja bi mogla do drugog mesta.

KVOTE ZA ŠAMPIONKE SVETA

Foto: Mozzart

 

 

KLADI SE I OSVOJI NEKU OD 460 NAGRADA!

Za nju.

Pravi je trenutak da pokažeš svoje kladilačko umeće i svakog dana osvojiš neku od 20 dnevnih nagrada.

Svakoga dana 20 najboljih onlajn tiketa se rangira na listi:
1. mesto - Samsung Galaxy Z flip 4 + 10.000 RSD
2. mesto - vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 RSD
3. mesto - vaučer Belodore parfimerija od 25.000 RSD + 10.000 RSD
4. i 5. mesto - vaučer Fashion&Friends od 12.000 RSD + 5.000 RSD
6-10. mesto -  vaučer Jasmin parfimerija od 6.000 RSD + 5.000 RSD
11-20. mesto - vaučer Glovo (romantična večera) od 4.000 RSD + 5.000 RSD

Od 20. jula do 20. avgusta

Igraj na Svetsko prvenstvo za žene, reši dnevni izazov svakoga dana i svojoj dragoj pokloni novi Samsung telefon, odvedi je na romantični vikend, iznenadi je šopingom ili premijum parfemom.

Ovo, naravno, ne znači da dame ne mogu da uzmu stvari u svoje ruke i same dođu do ovih nagrada.

Tačno u 16.00 časova svakog dana biće objavljen novi dnevni izazov koji je potrebno ispuniti u naredna 24 časa, kako bi se kvalifikovao za neku od nagrada.

Učestvuju samo web tiketi.

Minimalna uplata po tiketu je 100 RSD.

To je sve.

Odigraj za nju! Budi pobednik.

 

Upozorenje:
U skladu sa važećim zakonskim propisima, deci i maloletnicima zabranjeno je učestvovanje u igrama na sreću.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje
Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje

Od male Danke Ilić(2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

20.05.2024

09:14

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija