• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic.rs

19.06.2023

09:13

PLANIRATE PUTOVANJE? Evo na koje sve destinacije možete avionom - Ovo je detaljan CENOVNIK

Shutterstock

Društvo

PLANIRATE PUTOVANJE? Evo na koje sve destinacije možete avionom - Ovo je detaljan CENOVNIK

Podeli vest

Iako turisti iz Srbije do najpopularnije letnje destinacije, Grčke, uglavnom stižu autobusima i automobilima, a do Tunisa, Egipta, Turske i ostrva u Španiji i Italiji–avionom, gotovo da nema ponude za koju nije predviđen i let.

Kako je izjavio Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Juta), Egipat je prošle i pretprošle godine ugostio oko 50.000-60.000 srpskih turista, što je veliki broj za avionsku destinaciju, a Tunisa nije bilo nigde skoro deset godina, ali se vratio na naše tržište i jedna je od najtraženijih destinacija jer je za nove generacije relativno nova. Turističke agencije za Tunis sada imaju veliki broj ugovorenih direktnih letova, čarter letova, cene su ostale na prošlogodišnjem nivou, dok su hoteli kompletno renovirani.

- U Grčku oko 800.000 do 900.000 ljudi putuje svake godine, a od toga broja 70 odsto ide organizovanim prevozom, avionom i autobusima, a oko 30 odsto automobilima. Pogotovo se organizovano ide do avionskih destinacija, do Tunisa, Egipta, ostrva u Španiji i ostrva u Italiji – rekao je Seničić.

Grčka avionom

U ponudi turističkih agencija je Krf avionom sa hotelskim smeštajem i noćenjem sa doručkom već od 419 evra. Ponuda važi za dvokrevetnu sobu, dok je cena za jednokrevetnu sobu 559 evra.

Aranžman od 23. juna obuhvata 10 noćenja, avio čarter let od Beograda do Krfa i nazad, aerodromske karte za čarter let, troškove transfera aerodrom-hotel-aerodrom, servis agencije i troškove organizacije. Paket aranžman ne obuhvata turističku taksu, koja je od 3 do 0,5 evra po osobi u zavisnosti od kategorije hotela, i troškove međunarodnog zdravstvenog putnog osiguranja.

Lutraki avionom u julu je od 429 evra. Paket aranžman za osam dana i sedam noći u hotelu sa doručkom obuhvata redovnu liniju avio leta na relaciji Beograd – Atina – Beograd, troškove transfera aerodrom – hotel – aerodrom, i troškove organizacije programa. U cenu nije uračunata turistička taksa i zdravstveno osiguranje.

Foto: Shuterstock

Među "last minute" ponudama za Grčku avionom izdvaja se i letovanje u Kefaloniji. Polazak je 20. juna. Popusti su do 23 odsto plus gratis smeštaj za decu.

Avio prevoz, takse, transferi i 10 noćenja u 1/2 apartmanu po osobi su od 399 evra, u 1/3 apartmanu od 395 evra i 1/4 apartmanu 365 evra.

Za jednu od vila stara cena je bila 499 evra, a sada je 399 evra, dok za sobu sa pogledom na more, stara cena je bila 515 evra, a sada je isto 399 evra.

Egipat

Letovanje u Hurgadi avionom, "last minute" ponuda, nudi izbor boravka 8 dana – 6 noći, 11 dana – 9 noći, 12 dana – 10 noći, 11 dana – 10 noći, 12 dana – 11 noći. Za rezervacije koje važe do sredine juna, letovanje krajem ovog meseca u hotelu sa četiri zvezdice je 635 evra za devet noći, što je za 50 evra povoljnije od cene pre popusta. U istim terminima krajem juna su i paketi od 620 evra, ali je smeštaj u drugim hotelima sa četiri zvezdice.

Za prvo dete, od 2 do 12 godina cena je 390 evra, i za prvo i drugo dete od 2 do 14 godina je 390 evra.

Aranžman obuhvata transfer aerodrom – hotel – aerodrom, povratnu avio kartu Beograd - Hurgada - Beograd sa dozvoljenih 20 kilograma prtljaga po osobi po smeru, i aerodromske takse od oko 76 evra. Za decu do 2 godine se još plaća 50 evra, nemaju sedište u avionu.

Foto: Shuterstock

Sa 919 na 774 evra u ponudi je paket aranžman "all inclusive" u Hurgadi u Egiptu, avionom, sedam noćenja u standard sobama. Hotel je otvoren prošle godine i preporučuje se porodicama sa decom i parovima. Polazak je 1. jula.

Šarm El Šeik avionom, 25. juna, sa 1.085 cena je trenutno 842 evra. Paket aranžman obuhvata 10 noći, za dvoje dece je smeštaj besplatan, a usluga je „all inclusive“.

Tunis

Viza za Tunis za državljane Srbije se kupuje po sletanju aviona, a cena je oko 20 evra.

"Last minute" popusti za letovanje u Tunisu omogućavaju povoljniji odmor, recimo, na Đerbi, za "all inclusive" uslugu, u hotelima visoke kategorije, uz avionski prevoz već od oko 450 evra. Hoteli nude i spa usluge, a u jednoj od ponuda po ceni od 718 evra, hotel ima sopstvenu plažu i pogodan je za porodice.

Uz direktan čarter let za Tunis, u hotelu sa tri zvezdice, sedam noćenja, „all inclusive“ je od 458 evra.

Sa četiri i pet zvezdica hoteli, letovanje u Tunisu na bazi sedam noćenja „all inclusive“ su od 588 do 988 evra, a za deset noćenja od 558 do 1.298 evra.

Foto: Shuterstock

U specijalnim ponudama za juni 11 noći se nalazi veći broj hotela, sa tri zvezdice i sa uključenim avio prevozom cena je od 585 evra, a sa četiri i pet zvezdica od 610 do 951 evro.

Turska avionom

Za letovanje u Alanji u Turskoj uz avio prevoz posebnim čarter letovima, u hotelu sa četiri zvezdice, za 7, 10 i 11 noćenja, cena u junu je od 649 evra.

Paket aranžman obuhvata čarter let na relaciji Beograd-Antalija-Beograd i u cenu karte uračunat je isključivo jedan komad predatog prtljaga po osobi, do 23 kilograma, i jedan ručni prtljag po osobi težine do 8 kilograma, maksimalnih dimenzija 55x35x25cm. Svaki kilogram preko dozvoljene težine se naplaćuje pri čekiranju. Turističke agencije napominju da se na aerodromu u Antaliji strogo pridržavaju ovih pravila u povratku.

Organizuje se grupni povratni transferi aerodrom Antalija-hotel-aerodrom Antalija, uz doplatu je moguće organizovati privatni transfer. Aerodromske takse su ukupno od 41,56 evra. Ove takse su podložne promeni do dana polaska na putovanje. Deca do 2 godine ne plaćaju aerodromske takse.

Doplatu za gorivo, YQ taksa, je 10 evra, a u cenu nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje i eventualne doplate za taksu za gorivo.

Foto: Informer

Pojedine agencije imaju specijalne ponude za jun i za letovanje u Bodrumu 11 ili 12 dana avionom, po ceni od od 435 evra, svaka druga osoba punoplatežna ima popust od čak 300 evra. Ovo važi samo za određene termine polaska, a jedan od njih je 16. jun.

Cenom je obuhvaćeno avio prevoz, takse, transfer, smeštaj i boravišna taksa.

Španija

Majorka, najveće špansko ostrvo iz Balearskog arhipelaga, izuzetno mesto za letovanje, avionom je u ponudi od 779 evra po osobi. Paket aranžman obuhvata sedam noćenja, polupansion i standard sobe u hotelu sa tri zvezdice.

Hotel je oko 500 m od peščane plaže u poznatom letovalištu Kan Pastilja, 9 kilometara od grada Palma, tri kilometara od aerodroma. Plaže je povezana sa šetalištem susednog letovališta Plaja de Palma, mesto Kan Pasti.

Foto: Printscreen You Tube Giuseppe Chironi Photography

Kosta Del Sol u Španiji, avionom, sedam noći krajem juna, u hotelu za porodice sa decom je 999 evra. Usluga na bazi polupansiona, a cena obuhvata prevoz redovnom avio linijom Beograd – Malaga – Beograd, transfer autobusom od aerodroma do izabranog hotela. Aerodromske takse su 50 evra za odrasle i decu od 2 do 12 godina.

Italija avionom

Letovanje na Siciliji, najvećem ostrvu Mediterana, je poseban doživljaj za sve ljubitelje da dožive mediteranski duh i otkriju pravo mesto za odmor.

U ponudi za putovanje avionom krajem juna i početkom juna je paket aranžman koji obuhvata noćenje sa doručkom po ceni od oko 900 evra, za dete od 2 do 2,99 godine je 349 evra, od 3 do 11,99 godina je 650 evra. Hotel ima i bazen sa delom za decu.

Putuje se direktnom avio linijom od Beograda do Palerma i organizovan je transfer do hotela. U cenu su uračunate i aerodromske takse po ceni od 50 evra za odrasle i decu. Naknada za gorivo određena je prema ceni goriva u trenutku objavljivanja programa putovanja. Ukoliko do momenta polaska dođe do promene cene goriva shodno oscilacijama na tržištu naftne industrije, visina takse biće naknadno obračunata.

Paket aranžman za Sorento u Italiji, avionom je za sedam noćenja i osam dana od 799 evra. U odnosu na izbor hotela i termina cene su i do oko 1.600 evra. Polazak se iz Beograda sa aerodroma do Napulja i organizovan je transfer do Sorenta. Predviđen je i obilaska ovog grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija