• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.03.2022

19:39

ALAN FORD U POSETI TITU - ZABRANJENI BROJ ILI MIT?! "Nisam zaboravio kad si me ostavio sa Savom na Sutjesci, a ti pobegao sa savezničkim zlatom!" (VIDEO)

Printscreen

Društvo

ALAN FORD U POSETI TITU - ZABRANJENI BROJ ILI MIT?! "Nisam zaboravio kad si me ostavio sa Savom na Sutjesci, a ti pobegao sa savezničkim zlatom!" (VIDEO)

Podeli vest

Ljubitelji stripova i čuvenog Alan Forda sa prostora bivše Jugoslavije konačno mogu pročitati i epizodu koja je decenijama bila "zabranjivana", a zapravo - cela priča je lažna

Operacija tajne družine "TNT" odvija se na Dedinju. Samozvani tajni agenti dolaze na Beli dvor kako bi ucenili maršala Tita. Josip Broz mora da plati za svoje nedelo - krio je nacističkog naučnika za vreme Drugog svetskog rata...

Sve ovo je radnja navodno "zabranjenog" broja Alan Forda... ali se ispostavilo da takav broj stripa zapravo nikada nije ni postojao. Barem ne kao "originalno izdanje".

Foto: Printscreen

Domišljati slovenački list "Mladina" je 1989. godine krenuo da prodaje "zabranjen broj sa Titom" koji je navodno bio cenzurisan i "sklonjen" više od 10 godina.

Talentovani zagrebački ilustrator je imitirao tvorce kultnog stripa Maksa Bunkera i Roberta Magnusa, izvukao pojedine stranice slike iz drugih brojeva, izmenio tekst i tako se rodio čuveni cenzurisani "specijal".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija