• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.04.2024

16:13

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Podeli vest

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT istakao je da u trenutnoj situaciji jedino što sigurno znamo je to da ništa sigurno ne znamo.

Foto: Tanja Andric

Nikola Vrzić

-Izrael je pokušao da uzvrati napad Irana. U jednom momentu je delovalo da će to da bude mnogo strašnije. Pepe Eskobar je ozbiljan novinar. On se poziva na dva neimenovana izvora. On ima ozbiljne kontakte. Po njegovom mišljenju nije trebalo da bude nuklearni napad na Iran. Navodno su Rusi oborili taj avion. Niko se ne oglašava. Iran je izvršio napad bez presedana na Izrael. Činjenica je da su se Amerikanci iz petinih žila potrudili da izmole Iran da ne odgovara prejako. Izrael zatim, zbog očuvanja svog obraza, nije se usudio da odgovara- naveo je Vrzić.

On je objasnio zbog čega je Netanijahu odlučio da napadne ambasadu Irana.

-Razlog je njegova želja i nada da će Iran da uzvrati i da će se Amerikanci uključiti u rat. Taj Iranski udar je na više nivoa spektakularan. Ako je sve to tako, a jeste, Amerikanci ne žele eskalaciju jer nemaju snage za to. Jedan širi kontekst je takođe interesantan, a tu mislim na povlačenje Izraela iz pojasa Gaze, a posao nije završen. Oni je su tamo pobili više civila i uništili više zgrada, to nije sporno. Ali činjenica je da Hamas nije uništen. Sve ovo funkcioniše u nekoliko slojeva. Vojna dimenzija je najniži nivo čitave priče. Jedan nivo priče je koliko je čega ispaljeno, a sledeći nivo je borba narativa, što takođe ima ozbiljnu upotrebnu vrednost. Mi smo videli na osnovu snimaka da su pogođene izraelske vazduhoplovne baze. U okviru tih baza, koje su najčuvanije na svetu, iranske rakete su uspele da probiju. Ovo je poruka celom svetu o američkoj suštinskoj slabosti- rekao je Vrzić.

Pilot Stevan Ignjatović objasnio je kako izgleda i funkcioniše avion F35 koji može da nosi nuklearnu bombu.

Foto: Informer printscreen

Stevan Ignjatović

-Ono što je činjenica, avion F35 je napravljen tako da može da nosi nuklearne bombe. To je bomba koja je teška 374kg i nalazi se u utrobi aviona F35. Smatra se da je zbog specifičnosti ovog aviona bilo pogodnije da bomba bude u trupu. Avion je projektovan tako da sa svojim osobinama nevidljivosti može da uđe neprimećeno u vazdušni prostor neprijatelja. Avion F35 pored svih reklamnih priča o nepobedivosti je jedna velika zabluda koju su sami Amerikanci priznali. Avion ima tri verzije. Za njegovu konstrukciju za sada je potrošeno je dva biliona dolara. Da su oni došli do svoga cilja, a srećom nisu, ova bomba nanela bi velike štete za okolinu u odnosu na cilj. Mogla bi da uništi ceo jedan grad- rekao je Stevan Ignjatović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija