• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.04.2024

10:46

SPEKTAKL NA INFORMER TV! Vojislav Šešelj: Prozapadni Đilas izgubio podršku svojih nalogodavaca! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

SPEKTAKL NA INFORMER TV! Vojislav Šešelj: Prozapadni Đilas izgubio podršku svojih nalogodavaca! (VIDEO)

Podeli vest

Gost "Kolegijuma" na televiziji Informer bio je dr Vojislav Šešelj, lider SRS. On je govorio o divljanju prozapadne opozicije, sramnoj rezoluciji o Srebrenici koju Zapad želi da nametne Srbiji, ali i o ratnim žarištima koje bukte u Ukrajini i Izraelu.

Izdržali smo 500 godina Turaka, pa ćemo i Evropu

- Sve je sinhronizovano i treba izdržati sve pritiske, izdržali smo 500 godina pod Turcima, pa ćemo i ovo. Predsednik Aleksandar Vučić treba da se bori da se ne uvede tzv. Kosovo u Savet Evrope. Ako se slučajno to desi, nije strašno, jer nije sve izgubljeno. Zalagaćemo se da se 11. jul slavi kao datum oslobođenja Srebrenice. Što se tiče Crne Gore, jeste zbačen Milo, ali je doveden izdajnik Milaković, ali svakako treba uhapsiti Mila Đukanovića i tvrdim da se orbuč steže - rekao je lider SRS.

Šešelj: Preživeo sam sve atentate

- Preživeo sam dosta atentana, u Podgorici jedan musliman je bacio bombu na mene, ali srećom obezbeđenje je regovalo na vreme i šutnulo bombuz pod auto, a posle eksplozije povređeno je 60 ljudi. Promašili su auto kod Sarajeva kada sam išao u koloni sa našim vojnicima, a autu je bio sa mnom i Tomislav Nikolić. Tom ko je pucao, zadrhtala je ruka i promašio me za pola metra, a znali su da sam ja u autu jer smo imali na haubi mrtvačku glavu koja je nosila šlem UNPROFOR-a - objasnio je Šešelj.

Dosmanlije oterale Ruse sa KiM

- Dosmanlijski režim je kriv što su Rusi napustili Kosovo i Metohiju. Rusi su hteli da ih Beograd podrži u snabdevanju hranom i celokupnom podrškom, ali je dosmanlijski režim to odbio, nisu hteli da sarađuju. Ne mogu Rusi biti veći Srbi od Srba, trebalo je da postoji odnos prema ruskim snagama. Radikali su se javno zalagali da pripadnici humanitarnog centra dobiju diplomatski status i dobiju baze u Srbiji - istakao je Šešelj.

Tzv. Kosovo je stvorio vampir Tito

- Rekao sam Dodiku da se ne odaziva lažnom sudu na pozive. Republika Srpska se bori na sve moguće načine da se održi i radikali su podržavali Dodika, a biće gadno ako se desi hapšenje Dodika. Teško je u Republici Srpskoj, a najkritičnija je trenutno situacija na Kosovu i Metohiji. Pre svega tzv. Kosovo je stvorio Tito, isteravši Srbe, a onda naselivši Šiptare iz Albanije -  objasnio je Šešelj i dodao:

- Nenad Čanak je gnjida, Josip broz Tito je vampir, a Nataša Kandić je ustaška k*rva. Dinko Gruhonjić treba odmah da se uhapsi i da mu daju otkaz na fakultetu i da dobije kaznu minimum pet godina - rekao je Šešelj.

Šešelj: Srbija treba da izađe iz Saveta Evrope

- Ako izglasaju tzv. Kosovo u Savet Evrope, Srbija treba da izađe iz te organizacije. Srbe na KiM osuđuju, prebijaju Srbe, samo da bi ih oterali sa Kosova i Metohije. Da sam ja na čelu države, nikada ne bih povukao policiju i vojsku sa Kosova i Metohije i sve bih to rešio - zaključio je Šešelj.

Foto: Tanja Andric

Vojislav Šešelj

 

Prozapadni Đilas izgubio podršku Zapada

Lider SRS tvrdi da je Đilas shvatio da ne može više da bude prozapadni lider, jer je izgubio podršku Zapada.

- Žalosna sova kada se vratila iz Berlina, tražila je da opozicija ide u dve kolone. Đilas je shvatio da Zapadne sile više ne podržavaju njega i da ne može više da bude prozapadni lider. Savo Manojlović ima potencijal da služi zapadnim silama, a žalosna sova Lazović, to ne može. Đilas je toliko nervozan da je napao američkog ambasadora i time doveo u pitanje svoju karijeru, sada je u istoj poziciji kao Drašković. Đinđić je organizovao atentat na Draškovića jer je smetao opoziciji i osnovao je u svom stanu dosmanlijsku koaliciju. Ne verujem da će biti atentat na Đilasa, ali oteraće ga, a on će da se pokaje što je plaćao tu idiotsku bulumentu. Zapad je pokušao da me podmićuje, ali ja sam nepodmitljiv - kazao je Šešelj.

Šešelj: Tita podeliti na delove 

Dr Vojislav Šešelj navodi da on i njegova stranka podržavaju inicijativu Aleksandra Šapića o izmeštanju Tita iz Kuće cveća.

- Mi smo odmah podržali inicijativu Aleksandra Šapića o Kući cveća i bitno je što je jedan predstavnik vlasti to rekao. Nekada su me hapsili zato što sam hteo premeštaj. Nekada sam rekao da treba podeliti Titovu lešinu na jednake delove za sve bivše jugoslovenske republike. Veselin Šljivančanin je rasporedio snajperiste da brane Tita, nije me ubedio da se odrekao Tita - objasnio je Šešelj.

Foto: Tanja Andric

Vojislav Šešelj

 

Azija se ekonomski suprotstavlja Americi

Lider SRS govori o tome da se Azija ekonomski razvija i da ne želi da bude pod uticajem Amerike. 

- Pre trideset godina znao da će Kinezi biti tako ekonomski jaki. Kina je posle smrti Mao Cedunga bila u velikom haosu. Ko je mogao da sanja da će Indija dostići ovakav ekonomski razvoj, ili razvitak Vijetnam. Jedna bankarka je pokrala 44 milijarde dolara u Vijetnamu,a sada će biti streljana. Indonezija se takođe razvija, a nijedna od tih zemalja ne želi da se povinuje američkoj vlasti - zaključio je Šešelj.

Nije bilo genocida u Srebrenici

Šešelj kaže i da postoji jasna razlika između genocida i zločina, ali i dodaje da nije bilo namere da se izvrši genocid u Srebrenici.

- Dinko Gruhonjić je bigamista i ima dve žene, jednu ženskog pola, a drugu ženu muškog pola. Trebalo ga je oterati sa fakulteta još ranije. Zločina je bilo na sve strane, a ne samo u Srebrenici. Treba svi da pročitate konvenciju o genocidu, jer je tu u pitanju uništenje nacionalne, verske ili rasne grupe. Ne mogu muslimani iz Srebrenice biti posebni od onih iz cele Bosne. Nijedna žena nije ubijena, nijedan starac i nijedno dete u Srebrenici i nije bilo namere da se izvrši genocid - istakao je Šešelj. 

Foto: Tanja Andric

Vojislav Šešelj

 

Zaoštrava se situacija na Bliskom Istoku

Vojislav Šešelj ističe da je Iran inteligentno odradio napad u Izraelu i da su pored Izraela, tu teritoriju branili Amerikanci, Britanci, ali i Jordan.

- Iran je morao da napadne Izrael posle njihove intervencije. Iran je to inteligentno uradio tako što je obavestio sve susedne zemlje o tome, a znao je i Izrael za to. Drugi inteligentni potez Irana bio je što je iranska vojska zasula dronovima Izrael, a njih su obarali Izraelci, Amerikanci, Britanci, ali i Jordan. Jordan je najviše naseljen Palestincima, a jednim delom beduinima. Izraelci su istrošili veliki broj raketa na obaranje dronova, pa je Iran uzvratio krstarećim raketama, a onda je završio sa supersoninim raketama. Prema jednoj informaciji, pobijeno je preko 40 oficira MOSAD-a, a nijedan civil nije stradao - rekao je Šešelj.

Foto: Tanja Andric

Vojislav Šešelj

 

Prema rečima lidera SRS, Egipat i Saudijska Arabija su ključne u sukobu sa Izraelom. 

- Huti vladaju većim delom Jemena, a dve ključne države koje su ključne u konfrotaciji sa Izraelom su Egipat i Saudiska Arabija. General Sisi iz Egipta, nmajavio je zamrzavanje priznanja tzv. Kosova.  Amerikanci lažu o šteti koju je napravio Iran i sakrivaju podatke o broju žrtava - kazao je Šešelj.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Sramni udari kolega na Sašu Ilića! "Ko je on i šta je osvojio?"
Fudbal

Sramni udari kolega na Sašu Ilića! "Ko je on i šta je osvojio?"

Teške reči uputili su ruski treneri na račun legende srpskog fudbala Saše Ilića (46)! Tek što je preuzeo klupu ruskog kluba Nižnjeg Novgoroda, tamošnji treneri ostrvili su se na njega i poručili da on nema dovoljno jaku trenersku biografiju da bi postao strateg ove ekipe.

05.05.2024

12:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija