• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.04.2024

17:42

Šešelj opleo po Dinku: Gruhonjić je antisrbin i bigamista, živi u dva braka! Ovo su detalji.... (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Šešelj opleo po Dinku: Gruhonjić je antisrbin i bigamista, živi u dva braka! Ovo su detalji.... (VIDEO)

Podeli vest

Gost "Info dana" bio je profesor doktor Vojislav Šešelj, predsednik SRS-a. On je govorio o svemu onome što se dešava u opoziciji. Po društvenim mrežama vidimo da među đilasovcima ne cvetaju ruže.

Predsednik SRS-a prof. dr Vojislav Šešelj na samom početku istakao je da je opozicija u potpunom haosu.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vojislav Šešelj

-Oni koji su pametniji među njima, svesni su da bi bojkot izbora bio greška. Miloš Jovanović je prvo nastojao da stekne neki imidž patriote, a onda je postalo očigledno da je prešao u proamerički i probritanski tabor. Amerikanci su svesni da je Miloš Jovanović za njih bolja opcija nego Đilas. Đilas je sve luđi. Kompromitovan je. Ipak, narod u Milošu Jovanoviću prepoznaje izdajnika. Nema dovoljno snage, nema dovoljno novca. Hteo bi da iskoristi one koji imaju novca i da se nametne kao budući gradonačelnik. Mislim ipak da mu to neće uspeti. Svi iz Đilasove koalicije su prozapadno orjentisani- rekao je Šešelj.

On je komentarisao situaciju u kojoj se trenutno nalaze Dragan Đilas i Miloš Jovanović.

-Ja mislim da im se Đilas pomalo otima, a da Miloš nije sasvim u njihovim kandžama. Njih ne interesuje poboljšanje izbornih uslova, već oni traže odgodu. Amerikanci su organizovali takozvani "Otpor". Sada nemaju na koga da se oslone i to je problem. Nema taktike opozicije. To je ludilo. Nema ništa racionalno u tome. Nisu mnogo novca dali Amerikanci. Oni daju pomalo, na kašičicu, uglavnom preko nevladinih organizacija. Za ove prozapadne opozicione stranke nisu se pretrgli. Amerikanci se ne rasipaju s novcem, oni traže kvalitet. Još uvek vagaju. Ne mogu da nađu nikog pogodnog više od jedne decenije. Oni su našli Tomislava Nikolića da zameni Borisa Tadića. Vučić je neko ko je tu vrebao iz senke. Potpuno razumem njegovu taktiku. Sad im Vučić smeta. Očigledno neće da pristane na nezavisnost Kosova- rekao je Šešelj.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vojislav Šešelj

On je govorio o Tomislavu Nikoliću. Naveo je kakav je on čovek bio pre nego što je postao predsednik države, ali je uporedio njega sa Aleksandrom Vučićem.

-Tomislav Nikolić je bio izuzetno pošten čovek kada sam ga ja upoznao. Kroz celo detinjstvo se teško probijao. Majka mu je poginula spašavajući već poginulog drugog sina. Ipak, bio je dobar interpretator naše politike. Bio je vrlo pošten. Odrastao u siromaštvu. Imao je skromnu kućicu u okolini Kragujevca. Sve je bilo u redu dok ja ne odoh u Hag. Zakleo bih se u njega u to vreme. Ipak, kada su zvecnule prve pare, probudila se pohlepa, a pohlepa je najgora bolest. Ja mogu da kažem za Vučića da je vlastoljubiv i da voli vlast, ali nije pohlepan. Zato ga je nemoguće potkupiti- rekao je Vojislav Šešelj.

Marinika Tepić slaže se sa Dinkom Gruhonjićem da je u Srebrenici izvršen genocid.

-Vidite kakva je glupača Marinika Tepić i neznalica. Ona kaže: Dokaz je istrebljenje. Istrebljenje nije genocid. Genocid je kada se uništi narod ili kada se pokuša uništiti. Ni jedna žena nije streljana, ni jedno dete nije streljano. Svi su prevezeni po njihovoj želji. Desio se ratni zločin. Bili su svi streljani kao što se streljaju ratni zarobljenici. Ubijeno je oko 1200 muslimanskih zarobljenika. Ja sam prvi prozvao glavnog organizatora na terenu. A prozivao sam i zapadne organizatore. Važno je da nema genocidne namere. Genocidna namera je namera da se uništi, a ne da se istrebi sa određene teritorije. Istrebljenje je posebno krivično delo. Genocid se smatra zločinom nad zločinima. Trideset ili četrdeset hiljada stanovnika Srebrenice nije znatan deo muslimana BiH. Nema govora o genocidu. - rekao je Šešelj.

On je komentarisao reči Dinka Gruhonjića i istakao da ga njegovo ponašanje u Hrvatskoj nije iznenadilo.

-On je antisrbin u startu već bio. On neprekidno antisrpski nastupa, samo je sve ekstremniji i u izjavama i u zahtevima. Mene ništa nije šokiralo. Za mene je sve to bilo očekivano. Ja sam objavio knjigu u kojoj sam komentarisao veći broj njegovih javnih nastupa. Naslov je "Raskalašni bračni par Dinko Gruhonjić i Nedim Sajdinović. Dinko Gruhonjić je bigamista i živi u dva braka. Jedan je formalni, u kome je oženjen ženom ženskog pola i drugi je neformalni gde je oženio ženu muškog pola. Samo me iznenađuje što još nije oteran sa Univerziteta- rekao je Vojislav Šešelj.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Plaćeno porodiljsko odsustvo u Srbiji među najdužim u svetu: Mnoge države nisu ni blizu tako velikodušne, evo gde nije ni plaćeno!
Društvo

Plaćeno porodiljsko odsustvo u Srbiji među najdužim u svetu: Mnoge države nisu ni blizu tako velikodušne, evo gde nije ni plaćeno!

Plaćeno porodiljsko odsustvo nije, kao što bi moglo da se učini na prvi pogled i kako bi svako zdravorazumski pomislio, zakonsko pravo svake žene na svetu. Neke zemalje garantuju zaposlenima potpuno plaćeno porodiljsko odsustvo, dok druge nude delimično plaćanje - ali neke zemlje uopšte se ne obavezuju na plaćeno porodiljsko odsustvo.

05.05.2024

14:19

Hronika

Sport

Sramni udari kolega na Sašu Ilića! "Ko je on i šta je osvojio?"
Fudbal

Sramni udari kolega na Sašu Ilića! "Ko je on i šta je osvojio?"

Teške reči uputili su ruski treneri na račun legende srpskog fudbala Saše Ilića (46)! Tek što je preuzeo klupu ruskog kluba Nižnjeg Novgoroda, tamošnji treneri ostrvili su se na njega i poručili da on nema dovoljno jaku trenersku biografiju da bi postao strateg ove ekipe.

05.05.2024

12:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija