• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.04.2024

12:40

Opozicija ne shvata da je država ozbiljna stvar! Božić: Ne mogu da razumem tu "toalet koaliciju"! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Opozicija ne shvata da je država ozbiljna stvar! Božić: Ne mogu da razumem tu "toalet koaliciju"! (VIDEO)

Podeli vest

Prvi kolegijum Skupštine Srbije posvećen preporukama ODIHR-a o izborima završen je juče, posle višečasovne rasprave, bez dogovora, a razgovori se nastavljaju u sredu. Predsednica parlamenta Ana Brnabić kazala je da su prihvaćena dva zahteva opozicije – formiranje nezavisne komisije za kontrolu i reviziju biračkog spiska i da javni servis objektivno izveštava i bude podjednako dostupan svima. Jedino, dodala je, nisu mogli da prihvate da beogradski i lokalni izbori koji nisu održani u decembru budu održani istog dana. Na ovu temu za Informer TV govorila je članica Predsedništva Srpske napredne stranke Sandra Božić u "Info jutru".

Božić je istakla da je sadašnja vlast prva koja je počela da primenjuje preporuke ODIHR-a.

- Opozicija ne shvata da je država ozbiljna stvar. Mogu vam reći da sam bila na tim konsultacijama juče. Bile su jako mučne jer smo morali da slušamo razna nagađanja i trivijalnosti. Ne mogu da razumem tu "toalet koaliciju". Normalan čovek ne može ni da pretpostavi kako će oni reagovati. Ništa od 25 preporuka ODIHR nije ušlo u raspravu jer oni nisu hteli da razgovaraju. Za Mariniku Tepić su Srbi genocidan narod. Predstavnici "Srbije protiv nasilja" su insistirali na svojim političkim agendama. Niko sem SNS-a se nije pozabavio preporukama ODIHR-a, koje postoje još od 1997. godine. Mi očekujemo njihovu analizu 9. aprila. Mi nećemo dozvoliti da birački spisak sa osetljivim podacima građana dođe u ruke bilo koje nevladine organizacije - rekla je Božić.

Ona je prokomentarisala i datum raspisivanja novih izbora.

Izbori će biti raspisani kada zakon nalaže da treba da budu raspisani - zaključila je.

Kompletno gostovanje pogledajte u nastavku teksta:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Svaku nepoznatu letelicu koja nam naruši vazdušni prostor treba oboriti! Taj tip aviona se nekad koristi i za bombardovanje! (VIDEO)
Live TV

Svaku nepoznatu letelicu koja nam naruši vazdušni prostor treba oboriti! Taj tip aviona se nekad koristi i za bombardovanje! (VIDEO)

Prekjuče, u 10.39 časova, stalno zadejstvovane snage za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije otkrile su nepoznatu letelicu iznad Valjeva, na visini od 5.500 metara, saopštilo je tada Ministarstvo odbrane. Tim povodom gosti emisije "Info jutro" Informer TV, specijalista za terorizam prof. dr Miroslav Bjegović i predsednik Ruske stranke Marko Petrović govorili su o mogućim razlozima tog incidenta, ali i o tome kako bi trebalo reagovati u takvim situacijama.

01.04.2024

12:59

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Devojčica spasila život ženi! Pet minuta ležala bez svesti, svi samo stajali i gledali: "To su naša deca za primer"
Društvo

Devojčica spasila život ženi! Pet minuta ležala bez svesti, svi samo stajali i gledali: "To su naša deca za primer"

Devojčica (17) iz Novog Sada juče je spasila ženu kojoj je pozlilo na ulici i koja je bila bez svesti nekoliko minuta. Majka tinejdžerke s ponosom je objavila čitavu situaciju u jednoj Fejsbuk grupi i navela da je devojčica učenica srednje medicinske škole u ovom gradu. Tvrdi i da je ona jedina od svih prisutnih prišla starijoj ženi kojoj je pomoć bila potrebna.

21.05.2024

10:03

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija