• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.03.2024

22:27

Putin se ustremio na Kupjansk i Kramatorsk! Ukrajince očekuje pravi pakao!

Miloš Rafailović

Live TV

Putin se ustremio na Kupjansk i Kramatorsk! Ukrajince očekuje pravi pakao!

Podeli vest

Potencijalnu eksalaciju borbenih dejstava u Ukrajini na globalni sukob, komentarisali su gosti Info večeri, pukovnik u penziji Stevica Karapandžin i vojni istoričar profesor Ilija Pršić.

Pukovnik u penziji Stevica Karapandžin istakao je da će nakon pada Avdejevke Rusija napredovati prema Kramatorsku i Slavjansku kao Ahilovoj peti ukrajinskog otpora.

- F-16 avion su planirani da budu ustupljeni Ukrajini i mnogo se pažnje daje propagandnom momentu dizanja morala ukrajinske vojske i ubeđivanja Zapadne javnosti da Rusija može biti pobeđena. Ruska avijacija i flotila su sklonile svoje snage istočnije kako bi izbegle potencijalne napade iz Ukrajine, a Vladimir Putin je upozorio da F-16 ima sposobnost da nosi nuklearnu bojevu glavu. Po mojoj proceni nakon pada Avdejevke, Rusija će napredovati prema Kramatorsku i Slavjansku koji predstavljaju Ahilovu petu ukrajinskog otpora, a imaju priliku da zauzmu i Ugljedar, a indikatori za to će biti zauzimanje Krasnog Limana i Kupjanskog kako bi onemugćili dopunu municije i ljudstva za ukrajinsku stranu - rekao je Karapandžin.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Vojni istoričar profesor Ilija Pršić naveo je kako se moderno ratovanje predvođeno dronovima kao glavnim oružjem, kreće ubrzanim tempom.

- Rusko komandovanje u ovom momentu pravi namenske grupe za konkretne zadatke, a to je radila srpska vojska početkom prošlog veka. Tok događaja se ubrzano kreće u modernom kalupu ratovanja gde glavno oružje čine dronovi. Situacija eskalira u svetu, ne samo u Ukrajini pogotovo kada obratimo pažnju na Izrael koji je trenutno počeo da bombarduje i Siriju što predstavlja sumrak demokratije u svetu - rekao je Pršić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija