• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.03.2024

18:01

Američki privatni vojni kompleks zarađuje i trlja ruke! Ukrajina je jedna od najzaduženijih zemalja na svetu! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Američki privatni vojni kompleks zarađuje i trlja ruke! Ukrajina je jedna od najzaduženijih zemalja na svetu! (VIDEO)

Podeli vest

Branko Pavlović iz pokreta "Mi, glas iz naroda" i ekonomista Nemanja Antić gostovali su emisiji "Info dan" na Informer TV gde su govorili o umešanosti Sjedinjenih Američkih Država u terorističkom napadu u Moskvi, kao i o ratu u Ukrajini.

Pavlović ističe da americi, finansijski, eskalacija rata odgovara.

- U Tadžikistanu postoji veoma značajna ukrajinska ambasada. Veliki broj ljudi baš u tim državama gde se struja ne plaća ili je veoma jeftina se bavi "rudarenjem" kriptovaluta. Ne verujem da će forenzika ovde dati odgovor, ali verujem da će ruske službe bezbednosti doći do nalogodavca. Pljačka američkog budžeta je enormna. Rusija ih pobeđuje sa mnogo manjim budžetom. F-16 je izuzetno zahtevan, pista mora da bude čista. Zato su Rusi rekli da će svaki aerodrom odakle bude poletao, biti gađan. Americi, finansijski, odgovara eskalacija rata. Čak ne moraju ni biti ratovi, dovoljan je veliki strah kod ljudi. Svaki vojni budžet je rekordni u odnosu na prethodni - kaže Pavlović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Nemanja Antić

Antić poručuje da je američki vojni budžet enorman, a da privatni vojni kompleks zarađuje ogroman novac zbog sukoba u svetu.

- I američke i ruske službe su oduvek upozoravale da je transfer novca na crno išao preko dark neta. Ja sam čuo da im je deo novca navodno isplaćen u kešu. Suma koja se spominje deluje malo za ovakav masakr. U određenim slučajevima je mogao da se prati tok novca, a u nekima ne. Neke zemlje nemaju definisan zakon o praćenju kriptovaluta. Moguće je da je forenzički nemoguće ispratiti trag tog novca. Amerika čini 90% finansiranja NATO, a sledeća je Nemačka koja ulaže čak 11 puta manje. Ogroman deo te američke pomoći koju daju svojim saveznicima širom sveta nije vojna. Prednost tog američkog budžeta je veći od sledećih devet zemalja zajedno. Ukrajina je jedna od najzaduženijih zemalja na svetu trenutno. Blinken je branio američko naoružavanje saveznika u sukobima sa trećom stranom. Nekim američkim kompanijama se vrednost učestvorostručila zbog ovih vojnih operacija. Američki privatni vojni kompleks definitivno zarađuje i trlja ruke - navodi Antić.

Gostovanje u celosti pogledajte u video-snimku u nastavku teksta:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija