• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.03.2024

18:00

Cela Ukrajina mora biti ruska! Rusija se neće zaustavljati sve do poljske granice! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Cela Ukrajina mora biti ruska! Rusija se neće zaustavljati sve do poljske granice! (VIDEO)

Podeli vest

Stručnjak za bezbednost Ivan Miletić i publicista Radojka Tmušić gostovali su u emisiji "Info dan" Informer TV gde su govorili o ratu u Ukrajini i predstojećim izborima u Americi.

Govoreći o tome ko je zatražio pregovore s Rusijom, Volodimir Zelenski ili SAD, Miletić uvereno navodi da to nije bila Amerika.

- Amerika jeste važna, ali i ona ima svoje probleme. Rusiji definitivno sledi neka ofanziva. Videli smo da Ukrajina sprema neke nove defanzivne položaje. Kada dođe lepo vreme, tad je u Ukrajini najbolje za ratovanje. Ukrajincima ne stiže municija za protivvazdušnu odbranu. To im je problem. Rusija je definitivno strana koja je u prednosti. Kad ruska ofanziva krene, ona će trajati do novembra. Nakon toga će uslediti pregovori. Ne verujem da će Ukrajinci imati neku moć da se previše opiru. Sve će stati u novembru. Plaćeničke grupacije nikada nemaju svoju vrhovnu komandu - kaže Miletić.

On navodi da nije u toku rat Rusije sa Zapadom, već samo sa Ukrajinom.

- Putin ratuje sa Ukrajinom, on je nju napao. Ne bori se sa Zapadom. U ratu uvek nađete saveznike, ali vi se borite. Ukoliko ukrajinski vojnik pobedi na frontu, potpuno je nebitno ko mu je dao oružje. Mihajlo Pupin je organizovao dobrovoljce iz Amerike, pa ispade da je ona pobedila ovde u Prvom svetskom ratu. Zasad postoji velika šansa da u Ukrajinu dođu vojnici iz Francuske. Pitanje je samo šta će biti triger (okidač) za to. Kad prođu izbori za Evropski parlament svašta može da se desi - rekao je Miletić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Radojka Tmušić

S druge strane, Tmušić smatra da Zelenski definitivno nije tražio pregovore, jer, kako ističe, on ništa ne radi samostalno.

- Zelenski ne traži pregovore, to je sigurno. On samostalno ništa ne odlučuje niti kaže. Jednostavno, Amerika hoće pregovore. Ruski analitičari kažu da je ovo sve jedna varka u smislu da Ukrajina još uvek ima dovoljno vojnika i municije i da čekaju da Rusija krene. Ovo sa pregovorima ima prizvuk nekog uspavljivanja ruske strane. Mislim da je ovo, u suštini, neozbiljno traženje pregovora. Uništene su dve najveće elektrane u Harkovu. Oni sad vide da neće moći da se izbore sa tom silom. Ja mislim da će Rusija u aprilu krenuti u ofanzivu, verovatno iščekujući još da vide šta će i kako će. Kada krene u ofanzivu, ona se neće zaustavljati. Rusi će ići do poljske granice. Cela Ukrajina mora biti ruska - navodi Tmušić.

Ona je prokomentarisala i situaciju u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Amerika se raspala, samo joj još niko nije javio. Mnogi visoki stručnjaci i analitičari konstatuju da mora doći do nekog loma u SAD. Neke države, kao Teksas, sprovode svoje mere kako bi se spasili te pošasti zvane imigracija. Iza Bajdena stoje ljudi koji ga guraju i mole se da izgura barem do kraja izbora - zaključila je Tmušić.

Foto: Informer.rs/printscreen

Igor Damjanović

Ratni izveštač Igor Damjanović se uključio u emisiju preko video-poziva.

- U Ukrajini postoje tri grupacije. Jedna od njih je taj takozvani Ruski dobrovoljački korpus. Nije slučajno što je njihov napad na granicu bio u trenutku terorističkog napada u Moskvi. Oni nisu poslati u neke bitnije borbe. Pitanje je koliko ukrajinska vojska ima poverenja u te ruske begunce - rekao je Damjanović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku u nastavku teksta:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića
Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića

Opštinski odbor Vračar Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas, povodom odluke Opštinske izborne komisije (OIK) gradske opštine Vračar koja je odbacila listu "Dr Savo Manojlović i ja sam Vračar - Kreni-promeni" zbog nepoštovanja propisa o zastupljenosti polova, ali i zbog nedovoljnog broja potpisa, da građani mogu još jednom da se uvere na kakve su sve prevare spremni predstavnici opozicionih lista.

14.05.2024

19:56

Vesti

Nacionale: Muškarci koji su u zgradi Opštine Leposavić koristili kokain na fotografiji sa Vokrijem i Radomirovićem
Politika

Nacionale: Muškarci koji su u zgradi Opštine Leposavić koristili kokain na fotografiji sa Vokrijem i Radomirovićem

Grupa Srba sa severa Kosova fotografisala se ispred zgrade opštine Leposavić sa zamenikom ministra za lokalnu samoupravu Arberom Vokrijem, zamenikom ministra za zajednice i povratak Radoicom Radomirovićem, kao i kandidatkinjom za poslanicu u Evropskom parlamentu Austrijankom Kati Šneberger, a među njima su, kako piše Nacionale, dvojica muškaraca za koje je taj portal ranije objavio da su konzumirali narkotike u zgradi opštine Leposavić.

14.05.2024

20:22

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19