• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.04.2024

09:31

Rusija ne bi ekonomski opstala u sukobu s Ukrajinom bez podrške Kine! Ukrajina ima mnogo više sponzora koji je podržavaju! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Rusija ne bi ekonomski opstala u sukobu s Ukrajinom bez podrške Kine! Ukrajina ima mnogo više sponzora koji je podržavaju! (VIDEO)

Podeli vest

Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost analizirao je tekući sukob u Ukrajini i budućnost te zemlje nakon njegovog okončanja. On je o svemu tome govorio u emisiji "Info jutro" na Informer TV.

Barac navodi da se velike količine novca ulažu u ratne budžete Rusije i Ukrajine, ali i NATO zemalja.

- Ukrajine, kakva je bila pre desetak godina, nikada više neće biti. Ukrajinski narod kao takav više neće biti. To su užasi rata. Mislim da mi na ovim prostorima to najbolje znamo. Privredni sunovrat u SAD se zaustavio u prvih šest meseci sukoba u Ukrajini, zahvaljujući namenskoj industriji. Izveštaj Saveta Evrope od prošle godine je zaključio da Evropa nikada nije bila s manjim uticajem, teritorijalno, ali nikada ni sa čvršćim stavom. Sve se u NATO vrti oko toga koliko će se novca izdvojiti za naoružanje. Mislim da je projektovani budžet Ukrajine za naoružavanje ove godine 80 milijardi. Rusija je prošle godine dostigla nivo izdvajanja iz osamdesetih godina. Ti ratni budžeti su dostigli jedan nivo koji je preteći. Pitanje je ko će koga prvi ekonomski izmoriti. Ukrajina ima mnogo više sponzora koji je podržavaju. Rusija da nema toliku podršku Kine, ne bi mogla ekonomski da opstane, kao ni Ukrajina bez sponzora - rekao je Barac.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Mogući su novi teroristički napadi u Rusiji! Ušli smo u novu fazu sukoba u Ukrajini! (VIDEO)
Live TV

Mogući su novi teroristički napadi u Rusiji! Ušli smo u novu fazu sukoba u Ukrajini! (VIDEO)

Federalna služba bezbednosti Rusije sprečila je šverc eksploziva koji je iz Ukrajine, preko zemalja Evropske unije, trebalo da stigne u Rusiju, sakriven u pravoslavnim ikonama i crkvenim predmetima. Zaplenjeno je 27 improvizovanih eksplozivnih naprava, 70 kilograma plastičnog eksploziva i 91 električni detonator, a eksploziv se kretao na realiciji Ukrajina - Rumunija - Mađarska - Slovačka - Poljska - Litvanija - Letonija - Rusija. Krajnje odredište trebalo je da bude Moskva, a krijumčarenje je sprečeno u Pskovskoj oblasti, na granici sa Estonijom i Letonijom. Uhapšen je jedan osumnjičeni. Da li je ovom zaplenom sprečen još jedan teroristički napad u ruskoj prestonici, posle napda u "Krokus siti holu"? Na ovu temu je, u emisiji "Info jutro" na Informer TV, govorila Danka Nešović, direktorka PEP akademije za avijaciju.

03.04.2024

13:07

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija