• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.01.2024

09:33

Odlične vesti za poljoprivrednike! Ove godine rekordne subvencije! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Odlične vesti za poljoprivrednike! Ove godine rekordne subvencije! (VIDEO)

Podeli vest

Budžet za poljoprivredu za sledeću godinu iznosi rekordnih 105 milijardi dinara, a iz resornog ministarstva najavili su novine: veće subvencije, kao i učešće poljoprivrednih proizvođača u odlučivanju o subvencijama, ali i formiranje Poljoprivredne komore. Na ovu temu u "Info jutru" razgovarali smo sa ministarkom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelenom Tanasković.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković istakla je  da je za poljoprivredu ove godine namenjen bužet od 119. milijardi dinara.

-Ovaj bužet je rekordno najveći. Prošle godine imali smo budžet od 114 miliona, ali smo istovremeno isplaćivali dugove, kojih danas više nema. Imali smo sastanak 26. septembra.  Ono oko čega smo polemisali bile su tehničke i pravno-formalne stvari. Paralelno sa uvećavanjem budžeta radimo i rekonstrukciju i način funkcionisanja poljoprivrede. Mogućnost države je da ima mnogo veću kontrolu nego što je dosad bila. Mnogo ćemo se više baviti uređenjem registra. Mi moramo da saznamo šta mi zapravo imamo u tom registru. Imamo situacije da imamo jednu kravu u nekoliko gazdinstava. 2024. godine došli su na red stočni registri, tako da ćemo se pozabaviti kontrolom davanja- rekla je ministarka.

Foto: Masha Bandjur

Jelena Tanasković

Ona je dodala da je osnovna ideja države da se poveća prinos.

-Zato idemo na sertifikovano seme. Gledali smo da za svaku poljoprivrednu granu mera koju preduzimamo direktno utiče na tu granu. Sve životinje smo unapredili. Fokusirali smo se na uvećanje stočnog fonda i sigurni smo da će to dati rezultate već na kraju godine. Na kraju prošle godine desilo se to da smo mi osposobili u Velikoj Plani jedini genetički centar. Investirali smo u nove bikove koji su stigli 28. decembra. Ove godine ćemo davati našim stočarima i seme genetike. To će takođe biti subvencija držae. Što se stočarstva tiče, sve smo unapredili- rekla je Jelena Tanasković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Jaka vojska znači jaku državu! Vojni rok ponovo postaje obavezan u Srbiji? (VIDEO)
Live TV

Jaka vojska znači jaku državu! Vojni rok ponovo postaje obavezan u Srbiji? (VIDEO)

"Obavеznim vojnim rokom štitimo mir i slobodu", rekao je ministar odbrane Miloš Vučevič. O tome koliko je važan vojni rok i šta bi za našu zemlju značilo da se on vrati, razgovarali smo u "Info jutru" sa Miloradom Stuparem, bivšim načelnikom uprave pešadije vojske Jugoslavije i predsednikom udruženja ratnih dobrovoljaca 1990-1999, njihovih potomaka i poštovalaca.

09.01.2024

09:05

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija