• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.12.2023

18:40

Imamo dva uha i samo jedan jezik! Da li je važnije govoriti ili slušati sagovornika? (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Imamo dva uha i samo jedan jezik! Da li je važnije govoriti ili slušati sagovornika? (VIDEO)

Podeli vest

U emisiji "Pre večere" tema je bila koliko smo tolerantni. O ovome su govorili profesor doktor Vesko Drašković, modna dizajnerka Ivana Elektra i advokat Marko Anđelković Slijepčević.

Profesor doktor Vesko Drašković smatra da nismo tolerantni, niti imamo potrebe da budemo.

-Odnosi među ljudima gde je tolerancija postojala, gube vrednost. Netolerancija je često izazvana, a stanje u društvu i porodici je poljuljano. Vi danas nemate obavezu da budete ni obrazovani, ni pošteni, već samo imate obavezu da budete popularni. Sve je to razvrat, a taj razvrat postaje epidemija. U razvoju društva razvrat je čak i forma, ali kroz te poljuljane sisteme razvijaju se destruktivna deca jer na drugo nisu ni naučili. Ako ste danas pošteni i normalni, vi ste provokativni i vrlo lako možete dobiti batine. Najviše trpe deca, a najviše ispaštaju porodice- rekao je Vesko Drašković.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vesko Drašković

Modna dizajnerka Ivana Elektra za sebe kaže da se mnoogo promenila tokom godina.

-U poslednje vreme prihvatam neke stvari sa osmehom i adekvatnom šalom. Osećam veliku razliku između sebe sada i sebe nekada. Ja sam razvedena. Nisam mogla da istolerišem različit sistem vrednosti u odnosu na moj, a to se odnosi na roditelje, kumove i prijatelje. Bilo je jako konfliktno i jako teško. Njegovo vikanje, agresiju i slično rešavala sam sa svojim suzama. Ja nisam osoba koja ume da se svađa. Mislim da se sve može rešiti bez konflikta. Ta individualnost, netrpljenje drugoga... Ako je to odnos u kome treba da se gaje deca onda je potreban ozbiljniji pristup- rekla je Ivana Elektra.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ivana Elektra

Advokat Marko Anđelković Slijepčević istakao je da je on već 14 godina u obavezi da vodi svakodnevne pregovore na osnovu prirode svog posla.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Marko Anđelković Slijepčević

-Ja sam u pregovorima sa javnim tužiocem, sa svojim klijentom, sa advokatom suprotne strane... Nakon toga imate 6,7 sastanaka u jednom danu. Na samom fakultetu su nas učili da je civilizacijska tekovina biti tolerantan. Biti tolerantan znači više slušati, a manje govoriti. Imamo dva uha, a samo jedan jezik. Ono što je najvažnije je rad na sebi. Ako svako od nas bude radio na sebi, u kolektivu će biti bolja situacija. Ako stagnirate, vi propadate. Jako je važno shvatiti da moramo da naučimo da komuniciramo. Kada je reč o brakovima, jedan od bitnih stubova uspešnog braka je sistem vrednosti. Ako sistem vrednosti sa vašim bračnim drugom nije isti, taj brak ne može da opstane- rekao je advokat.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Britanski specijalci u Ukrajini testiraju novu taktiku protiv Rusa! Šef američkih komandosa otkrio strogo čuvanu tajnu!
Proći će kao Francuzi!

Britanski specijalci u Ukrajini testiraju novu taktiku protiv Rusa! Šef američkih komandosa otkrio strogo čuvanu tajnu!

Šef američke komande za specijalne operacije general Brajan Fenton otkrio je nove detalje o operacijama britanskih kopnenih jedinica u Ukrajini, navodeći da Pentagon o ratu koji je u toku saznaje „uglavnom kroz oči partnera za specijalne operacije Velike Britanije", koje je on naveo kao testiranje novih pristupa modernom ratovanju na frontu.

16.05.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija