• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

17.05.2024

07:00

Odlučujući meč za drugo mesto! Može li Partizan konačno da slavi na Brdu ili će nastaviti lošu seriju?!

FK Partizan

Partizan

Odlučujući meč za drugo mesto! Može li Partizan konačno da slavi na Brdu ili će nastaviti lošu seriju?!

Podeli vest

Verovali ili ne, pune tri godine čekaju navijači crno-belih na trijumf protiv Čukaričkog na strani.

Priliku da taj crni niz prekinu, fudbaleri Partizana imaće već danas, kada će u sklopu 6. kola plej-ofa Superlige igrati na Banovom brdu (18.30, Arena premijum 1).

Međutim, neće to biti nimalo lak posao za ekipu Alberta Nađa, a razloga je nekoliko. Prvo, tradicija jasno govori da je ovo gostovanje izuzetno neprijatno za "parni valjak", jer je od poslednje pobede u maju 2021. ostvario učinak od jednog remija i tri uzastopna poraza. Poslednji se dogodio pre tačno mesec dana, u poslednjoj rundi ligaškog dela prvenstva, kada je bilo 3:2 za "brđane", što je označilo i početak velike krize crno-belih.

U međuvremenu su promenili trenera, smenjen je Igor Duljaj, izgubljena je šampionska trka sa Crvenom zvezdom, ali i bitka za trofej Kupa Srbije. Naređali su šest mečeva bez trijumfa i doveli u pitanje čak i drugu poziciju na tabeli.

Sledeći razlog za bojazan "grobara" je više nego jasan - ekipa je u totalnom psihičkom nokdaunu. Igra je rastrzana, bleda i u nekim momentima igrači čak izgledaju bezvoljno i bez energije, a šok terapija sa novim šefom stručnog štaba nije donela značajne promene. Pritom, odbrana je ostala ubedljivo najslabiji deo tima, pukotina ima svuda, a da sve bude još gore, do kraja sezone zbog povrede kolena se na teren neće vraćati kapiten Svetozar Marković.

Foto: Starsportphoto

Partizan je pre mesec dana poražen na Banovom brdu

Međutim, jasno je da prvotimci Partizana moraju, kako znaju i umeju, da pronađu snagu i želju da konačno sruše Čuku, kako bi održali prednost od dva boda u odnosu na TSC, koji će danas gostovati u Lučanima (18.30). Drugo mesto je sada prioritet u Humskoj, ono na leto donosi kvalifikacije za Ligu šampiona, odnosno značajnu finansijsku injekciju za klub.

Ono što svakako može da raduje navijače i stručni štab jeste što je najbolji strelac tima i Superlige, Mateus Saldanja, konačno probio barijeru nakon odsustva zbog povrede. Brazilac je protiv Mladosti u prošloj rundi zatresao mrežu, prekinuo posto i sigurno sa velikim samopouzdanjem prilazi i okršaju sa "brđanima".

Ono na šta crno-beli posebno moraju da obrate pažnju, a što se videlo i u poslednjem međusobnom duelu, jesu kontranapadi Čuke preko Luke Adžića, Đorđa Ivanovića, Vinisijusa Mela, Igora Miladinovića... Na udaru će pogotovo biti bekovi, Nikola Antić i Aranđel Stojković, koji će morati žestoko da se potrude da pomognu štoperima i golmanu Aleksandru Jovanoviću.

Foto: ATA Images

Albert Nađ

I nekada borbeni vezista, a sada kormilar "parnog valjka", svestan je da se danas na Brdu lomi sezona.

- Probaćemo da srušimo tu tradiciju, koja nije lepa za nas. Suočavamo se sa ekipom kojoj možda ležimo kao rival, a možda imaju i veću motivaciju protiv Partizana. Ovo je za nas jedno od finala, tu nema dileme. Izgubili smo od njih dva puta prošle sezone, pa smo završili na četvrtom mestu. Znamo da igramo protiv disciplinovanog i kvalitetnog tima, ali verujem da možemo da ostvarimo povoljan rezultat. Postoji tu neka psihološka barijera, razumem da igrači imaju neki grč zbog tog rezultata. Ipak, oni su profesionalci, treba da veruju u sebe, a mi svi u njih - naglasio je Albert Nađ.

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Izbornu volju građana nećete promeniti! SNS Niš odgovorio opoziciji: Zarad istine, ovo su zapisnici objavljeni na biračkom mestu (FOTO)
Izbori 2024

Izbornu volju građana nećete promeniti! SNS Niš odgovorio opoziciji: Zarad istine, ovo su zapisnici objavljeni na biračkom mestu (FOTO)

Povodom učestalih pritisaka i otvorenih napada koje predstavnici opozicionih lista na svojim konferencijama za novinare upućuju pravosuđu, kao nezavisnoj grani vlasti, Gradski odbor Srpske napredne stranke Niš poručuje - izbornu volju građana nećete promeniti plasiranjem laži o falsifikovanim zapisnicima, ma koliko puta ponovili i koliko god glasno to uzvikivali.

12.06.2024

18:47

Vesti

TV

Milo Đukanović postaje zamenik generalnog sekretara NATO-a? Da li je ovo način da se kriminalac spasi zatvora? (VIDEO)
Live TV

Milo Đukanović postaje zamenik generalnog sekretara NATO-a? Da li je ovo način da se kriminalac spasi zatvora? (VIDEO)

U toku je priprema inicijative za kandidovanje Mila Đukanovića za zamenika generalnog sekretara NATO-a. Ovo je usledilo brzo nakon što su hrvatski mediji pisli o tome da postoje dokazi za hapšenje Mila Đukanovića. U trci je i predsednik Rumunije, mada nema naročite šanse za pobedu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Emil Zoronjić iz Omladinske mreže Srbije.

13.06.2024

09:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Ko "deli sreću" odžačarima?
Pitam se, pitam

Ko "deli sreću" odžačarima?

Kragujevačkog odžačara koji decenijama “deli sreću” onima koji veruju da će im dan biti bolji kad ga sretnu, spazili smo na zanimljivom mestu, odakle neki odlaze veseli a drugi zabrinuti...

12.06.2024

19:25