• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

14.07.2023

10:11

Situacija Srbije je složena! Ministar Vučević: Mi hodamo po tankoj žici koju ljuljaju ovi što blokiraju auto-puteve

Zoran Sinko

Live TV

Situacija Srbije je složena! Ministar Vučević: Mi hodamo po tankoj žici koju ljuljaju ovi što blokiraju auto-puteve

Podeli vest

Ministar odbrane Miloš Vučević u Info jutru govorio je i o nepovoljnoj i teškoj situaciji za Srbiju, kada je u pitanju južna srpska pokrajina.

- Stalno mi da se nečeg odričemo, samo malo da nas ne bude tamo gde živimo vekovima. Naša situacija je vrlo složena i šta god da uradimo imamo veliki rizik. Sa jedne strane izgleda kao da država neće da reaguje, s druge strane priča može da se odvija u pravcu devedesetih godina - napominje Vučević i dodaje: 

- Kurti hoće rat apsolutno, ali on neće da ratuje sa nama već hoće da ratujemo mi sa NATO paktom - striktan je Vučević. 

Kako ističe ministar odbrane, jasno je da su Albanci u Prištini favoriti i ljubimci Zapada. 

Foto: Zoran Sinko

 

 

- Mi hodamo po tankoj žici, a publika navija da padnemo. Nažalost i deo naših ljulja žicu, da padne balansero, da ne pređe preko žice, e to vam je pozicija Srbije. A ovi što ljuljaju žicu su ovi što blokiraju puteve, auto-puteve i hteli bi da uruše državu kada nam se sve ovo dešava. Nije ni njima svejedno, vide oni te obronke brda i planine i znaju oni naš potencijal. Ja nisam zadužio resor koji se bavi popularnim temama, ali ovo su životne stvari. Ne igramo se rata, niko ne želi da vidi nijednog poginulog vojnika ili našeg građanina, pošto treba otići u porodice poginulih pa izjaviti saučešće - kaže i dodaje:

- Zamislite da krene rat, pa nekom donesete sina u kovčegu. Ne možete ni da kažete da će oni zgaziti sve Srbe. To najbolje pokazuje koliko je složena pozicija Srbije, kosovski Albanci su favoriti kolektivmog Zapada, oni koji su moderatori razgovora Beograda i Prištine su mnogo blagonakloniji i blaži prema Prištini, to je njihovo čedo. Napali su nas 1999. godine da bi napravili tzv. Kosovo - ističe ministar odbrane. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija