• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.07.2023

09:19

Oni misle da ćemo ponovo ratovati sa njima! Ćosić o incidentu u Istočnom Sarajevu (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Oni misle da ćemo ponovo ratovati sa njima! Ćosić o incidentu u Istočnom Sarajevu (VIDEO)

Podeli vest

Stručnjak za bezbednost dr Gordana Mišev, novinar Informera Milan Stojadinović i Andrijana Arnautović iz Srpske radikalne stranke u gostovanju na Informer TV govorili su o aktuelnoj situaciji u Sarajevu gde su bošnjačke vlasti uklonili su tablu o '157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo', a njima se u uključenju pridružio i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

- Linija šta je čije nikada nije postojala, ona je napravljena veštački. Treba da se setimo da je pre par godina srušen i krst iznad Sarajava koji je posvećen srpskim žrtvama. Treba da znamo da je bilo mnogo logora u kom su mučeni i ubijeni Srbi u BiH, jer takvi logori su prestali da postoje tek 1996. godine, iako je Dejtonski sporazum bio 1995. godine. Ova tabla je postojala da bi podsetila na srpske žrtve! Srbi su stradali u Sarajevu, to treba da znamo - istakao je novinar Stojadinović.

Andrijana Arnautović ističe da su Srbi iz Sarajeva najstrašnije ubijani, i da je zapravo naš narod najviše stradao na najsurovije načine.

- Nažalost, istorija našeg naroda je teška i veoma bolna, a naš narod je stradao zbog pripadanja našoj nacionalnosti i veri. Pre rata u dobrim susedskim odnosima su živeli Srbi i muslimani, a tokom rata znalo se gde je većinski broj stanovništva srpsko. Okolina Sarajeva je uvek bila puna sela gde su živeli Srbi. Srpski narod je stradao od tkz. "patriotske lige" koju su formirali muslimani. Tada su najsurovije ubijani Srbi, čak ispred najstarije srpske crkve ubijen je srpski mladoženja, zaista su Srbi najstravičnije stradali - rekla je Arnautović.

Foto: Zoran Sinko

 

Arnautović tvrdi da do spajanja Republike Srpske sa Bosnom i Hercegovinom neće doći, jer bi to bilo pogubno za srpski narod.

- Mi smo prinuđeni i primorani da godinama unazad ispunjavamo neke poražavajuće uslove, a da zauzvrat da ne dobijemo ništa. Dejtonski sporazum se apsolutno ne poštuje. Mi u Rusiji možemo imati spas! Utapanje Republike Srpske u Bosnu i Hercegovinu bi bilo stravično za srpski narod, ali ja sam uverena da do toga neće doći jer je taj put poguban. Trebamo biti svesni da i Rusija i Kina poštuju rezoluciju 1244 i da Kosovo i Metohija je sastavni deo Srbije. - rekla je Arnautović.

Specijalista za bezbednost dr Gordana Mišev istakla je da ne postoje dokazi koji govore da su Srbi genocidni narod, ali isto tako da je nama "zabranjeno" da bilo šta uradimo jer bi se svaki naš potez okarakterisao kao katastrofa.

- Ne zovu za džabe Balkan "bure baruta", poslednjih godina se stalno dešavaju neki incidenti da li na Kosovu i Metohiji ili u Republici Srpskoj. Mi smo jedini narod koji ima dve države, i na to trebamo biti ponosni. Mi smo deo evropskog naroda, ali ne smemo da se savijamo, što ni ne radimo poslednjih 10 godina. Ne postoji ni jedna činjenica koja govori da smo genocidni narod! Ono što se dešava na Kim je jednako humanitarnoj katastrofi! Zapad to vidi, ali ne može ništa! Mi kada bismo srušili bilo koji spomenik, bilo bi katastrofa. Nama nije dozvoljeno ni da po našim vojskovođama nazivamo naše ulice! - ističe dr Mišev i dodaje:

- Sada nam sledi obeležavanje "Oluje", nama su bitni naši Srbi svuda! I u Republici Srpskoj i na Kosovu i Metohiji i svuda! 

Foto: Zoran Sinko

 

Ona se osvrnula i na nemire na Kosovu i Metohiji, kao i na činjenicu da je naša vojska uvek spremna.

- Svuda imamo nemire, i na KiM i u RS, da bi se pokazalo kako zbog nas nastaju problemi, a mi ni krivi ni dužni. Mi u Srbiji imamo odgovorne političare koji se drže papira, rezolucije 1244, dejtonskog sporazuma. Nas kako god da kaznite, nećemo uzeti oružje i krenuti protiv celog  sveta, ali naša vojska je spremna. Mi znamo gde je naš narod i koga treba da branimo! - rekla je dr Mišev.

Arnautović se nadovezala na tvrdnje dr Gordane Mišev i istakla da Srbi imaju čak tri zemlje, kao i da se nada da će doći momenat kada ćemo povratiti sve ono što nam pripada.

- Srspki narod nema samo dve države, već i srpsku Krajnu koja je pod okupacijom Hrvatske! Mi se nadamo da ćemo jednog dana povratiti ono što je vekovima bilo naše. Do Drača je sve srpsko! Pola Albanije je srpsko, i doćiće trenutak kada će se promeniti situacija i kada ćemo mi moći to da povratimo - rekla je Arnautović.

Foto: Zoran Sinko

 

Putem uključenja u naše Info Jutro pridružio se i gradonačelnik Istočnog Sarajeva koji je istakao da tabla nikom nije smetala, već je smetalo ono šta piše na njoj, a to je isitna.

- Tabla nikom nije smetala! Jedna takva tabla je stajala već 20 godina, smetalo je šta piše na tabli a to je da je 157.000 protarano iz Sarajeva. To njih boli! Sarajevo je bilo drugi grad posle Beograda sa brojem Srba. Teza o Sarajevu kao opkoljenom gradu nije istinita! Sarajevo je tokom rata bio podeljen grad, i to niko ne spori. Sarajevo danas nije ni na koji način multietnički grad, on je jedna mahala gde se stalno histeriše, i oni se trude da izbace sve što je drugačije. Zamislite situaciju da ministarka ruši tablu, i onda misle da ćemo mi u modernom vremenu dizati tenziju i sada ponovo ratovati sa njima. Mi to nećemo uraditi, idemo legalnim putem, dokazivanjem i zakonski - rekao je Ćosić.

On ističe da ovaj dogašaj neće usporiti razvijanje Republike Srpske već da će se ono nastaviti.

- Istočno Sarajevo je mali grad od 65.000 ljudi koji ima potencijal da raste, i oni to ne mogu da podnesu. Oni često omalovažavaju priču o Istočnom Sarajevu, jer kažu da je to deo Sarajeva, ali nije! Oni žele da izbrišu srpske tragove u Bosni i Hercegovini. Evo kralj Tvrtko je krunisan kao kralj Srba i Bosne! Ovi njihovi pokušaji su samo smešan i uzaludan način da se mi ponizimo, ali nećemo, mi nastavljamo da razvijamo našu Republiku Srpsku! - istakao je Ćosić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku
Društvo

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku

Crkvena opština Vračevska u Lešku je nakon Vaskršnje Liturgije u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, organizovala Vaskršnju Olimpijadu gde su se deca takmičila u više kategorija najjače i najlepše jaje, najlepši crtež, a takmičili su se i u trčanju u kome su učestvovali osnovci, ali i bebe, puzeći do cilja.

05.05.2024

17:27

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija