• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ Z. G.

08.04.2024

18:28

Užički Supermen stigao do Italije! Ide peške do Pariza! Sećate li se zašto?

B.I.

Vesti

Užički Supermen stigao do Italije! Ide peške do Pariza! Sećate li se zašto?

Podeli vest

Milovan Milutinović (76), poznatiji kao Užički Supermen zbog vitalnosti i spremnosti za fizičke poduhvate, stigao je peške do Italije.

Na put ka Parizu, Supermen je pre tačno mesec dana krenuo iz Užica.
- Nalazim se u Sloveniji, 50 km od Italije. Ima dosta problema i malo je jedan dan da pričam, a kamoli poruke da pišem. Tako, ako ovo sve izdržim do Pariza, ja sam pobednik i bez učešća na igrama – rekao nam je Milovan.

Milovan je pošao na oko 2.700 kilometara dug put, kroz sedam država i do sada je prevalio skoro trećinu puta.

Cilj mu je da stigne na Olimpijske igre koje se održavaju 26. jula.

Foto: Z. G.

Iz užica je krenuo na put 7. marta

 

Računao je da će stići 1. jula. Planira da se zadrži kod Tomasa Baha, predsednika Olimpijskog komitata i da ga zamoli za dozvolu da na Olimpijskim igrama trči na stazi od 100 metara sa teretom.
Njemu je ovo, podsetimo, treći put da kreće peške na daleki put.

Prvo je 2012. išao u London, kada je postao i zvanično Ginisov rekorder. Tu je stazu od 100 m sa 200 kg tereta pretrčao za 1 minut i 33,9 sekundi, dok je sa 50 kg tereta 100 m pretrčao za 25,19 sekundi! Drugi put se užički supermen uputio u Moskvu 2020. godine na proslavu Dana pobede nad fašizmom. Stigao je u Moskvu, ali se ubrzo vratio zbog pandemije koronavirusa.

Užički Supermen sada u 76. godini sa srpskom zastavom na rancu, gazi put ka Parizu i ne odustaje!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set