• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.06.2023

15:20

Veliko Gradište organizovalo manifestaciju podrške roditeljstvu

Mihajlo Vasić

Vesti

Veliko Gradište organizovalo manifestaciju podrške roditeljstvu

Podeli vest

U Velikom Gradištu organizovana je prva međusektorska manifestacija "Rastimo zajedno" koju su zajedno organizovale opština Veliko Gradište, predškolska ustanova "Majski cvet", Dom zdravlje Veliko Gradište i Centar za socijalni rad Veliko Gradište-Golubac.

Kroz radost, muziku, druženje i smeh,maskenbalom, deca iz predškolskih ustanova i deca koja ne pohađaju vrtić prikazali su sebe u kostimima omiljenih likova.

Prisutnima se ispred opštine obratio predsednik Skupštine opštine, Vladimir Štrbac koji je istakao da se radi o jednom od najznačajnijih projekata koje opština Veliko Gradište sprovodi jer se tiče nečega najvrednijeg što imamo a to su deca i naše porodice a sa druge strane to je projekat koji roditelje podseća šta je to što treba da nam bude najvrednije u današnjem savremenom načinu života.

Manifestacija je organizovana u okviru projekta „Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu“ koga sprovode UNICEF, SKGO i Harmonija – Centar za podršku ranom razvoju i porodičnim odnosima, uz finansijsku podršku Fondacije LEGO.Manifestacija je posebna po tome što je prva međusektorskua manifestacija ali i po tome što su prvi put uključena i deca koja nisu upisana u vrtić.

Ispred Unicefovog programa za rani razvoj prisutnima se obratila Ivana Vojvodić , koja je istakla značaj interaktivne igre pre svega deteta i roditelja i podrške kroz međusektorskua saradnju.

Nakon maskenbala,roditelji i deca su imali prilike da sa Ivanom Vojvodić i Vesnom Kartal,predstavnicom Unicefovog programa za predškolsko obrazovanje, uživaju u čitanju knjiga za decu.

Samu manifestaciju su divnim slanim i slatkim zalogajima ulepšale predstavnice udruženja žena sa teritorije opštine Veliko Gradište, koje su još jednom pokazale značaj i bogastvo negovanja tradicije i njihovu spremnost da pomognu zajednici.

Ova manifestacija je pokazala značaj međusektorske saradnje i poseban doprinos ustanova koja nisu bile direktno uključene u sam projekat a gde se posebno izdvajaju : Turistička organizacija Veliko Gradište, Sportski centar Veliko Gradište, Kulturni centar "Vladimir Pavlović Carevac"Veliko Gradište, Narodna  biblioteka "Vuk Karadžić" Veliko Gradište .

Opština Veliko Gradište će nastaviti da unapređuje međusektorsku saradnju u cilju pružanja bolje podrške roditeljstvu i radnom razvoju deteta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set