• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.06.2023

08:54

USVOJENA ODLUKA O BESPLATNIM UDŽBENICIMA! Evo šta dobijaju školarci i predškolci u Beogradu

printscreen

Beograd

USVOJENA ODLUKA O BESPLATNIM UDŽBENICIMA! Evo šta dobijaju školarci i predškolci u Beogradu

Podeli vest

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su kasno sinoć odluke kojima se omogućava dodela besplatnih udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i besplatne vrtiće za predškolce.

U Odluci se navodi da se sredstva za finansiranje udžbenika i udžbeničkih kompleta obezbeđuju u budžetu Grada, a cilj je da svi učenici imaju jednaku dostupnost obrazovanju i vaspitanju.

Odluka treba da doprinese unapređenje uslova za obrazovanje, stvaralaštvo, naučni rad učenika u sistemu osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Odbornici su, kada je reč o vrtićima, usvojili Odluku o pravima deteta u oblasti finansijske podrške porodici sa decom na teritoriji Grada Beograda.

Odluka podrazumeva pravo na naknadu ukupnih troškova boravka u predškolskoj ustanovi i pravo na naknadu ukupnih troškova odmora i rekreacije dece iz predškolskih ustanova.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je ranije za Tanjug da će od 1. septembra biti besplatni vrtići za svu decu u Beogradu i besplatni udžbenici za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Beograda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

UDŽBENICI ODLAZE U ZABORAV? Ovako će izgledati škole u Srbiji u budućnosti - Evo da li će roboti zameniti nastavnike
Društvo

UDŽBENICI ODLAZE U ZABORAV? Ovako će izgledati škole u Srbiji u budućnosti - Evo da li će roboti zameniti nastavnike

Najmodernije učionice, geografska karta koja podseća na igricu i virtuelna laboratorija, samo su neki od elemenata koje bi mogle da imaju srpske škole u budućnosti. Činjenica je da sa napretkom tehnologije mora da napreduje i naš obrazovni sistem, a dekan Učiteljskog fakulteta Danimir Mandić za Telegraf.rs otkriva kako bi mogao da izgleda jedan dan u potpuno modernizovanim i tehnološki opremljenim školama.

04.06.2023

21:15

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set