• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.12.2023

11:26

Samo su Novak i još jedan čovek ovo uradili od 1969. godine!

profimedia

Tenis

Samo su Novak i još jedan čovek ovo uradili od 1969. godine!

Podeli vest

Jedan od ciljeva Novaka Đokovića tokom 2024. je Kalenderki slem, sva četiri trofeja na grend slem turnirima.

Tri puta je Novak Đoković bio nadomak ovog istorijskog uspeha, ali nije uspeo da ponovi senzaciju Roda Lejvera iz 1969. godine. Koliko je teško slaviti na sva četiri slema u jednoj sezoni govori i podatak da su samo dva čoveka od legenardnog Australijanca igrala sva četiri finala u jednoj godini, to su Novak Đoković i Rodžer Federer. 

 

Foto: Informer

Novak Đoković i Rodžer Federer

 

Novak je u tri navrata igrao finala sva četiri grend slema, a osvojio tri trofeja. Prvo je 2015. godine pobedio na Australijan openu, Vimbldonu i Ju-Es openu, ali ga je u finalu Roland Garosa zaustavio Sten Vavrinka. Potom je 2021. slavio na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldona, dok je ovog puta koban bio Danil Medvedev u finalu Ju-Es opena. Ove godine posle dominacije u Melburnu, Parizu i Njujorku, planove našem teniseru pokvario je Karlos Alkaraz na Vimbldonu. Inače, Đoković je i 2011. osvojio tri najveća turnira, Australijan open, Vimbldon i Ju-Es open, ali je poražen od Rodžera Federera u polufinalu Rolan Garosa.

 

Foto: EPA-EFE/MARK LYONS

Novak Đoković

 

Što se Federera tiče, i on je igrao sva četiri finala tokom tri sezone, ali je samo na dve osvojio tri slema. Rafael Nadal ga je sprečio 2006. i 2007. da se domogne trofeja na Rolan Garosu, dok je uzeo titule u Melburnu, Londonu i Njujorku. Rožer je 2009. godine osvojio Rolan Garos i Vimbldon, ali je u poražen u finalu Australijan opena od Rafaela Nadala, a Huana Martina Del Potra na Ju-Es openu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije
Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević izjavila je danas da posle izmena Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koji je nedavno usvojen u Skupštini Srbije na inicijativu opozicionih poslanika, oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već na staroj adresi, a da će oko 10.000 njih biti uskraćeno da izrazi svoju izbornu volju na izborima 2. juna.

16.05.2024

10:17

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija