• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

16.05.2024

11:47

"Ulogu sina Dragana dobio sam dok sam jeo sladoled!" Nenad Okanović otkrio za koji film je dobio 25 evra!

PrintScreen YouTube

Kultura

"Ulogu sina Dragana dobio sam dok sam jeo sladoled!" Nenad Okanović otkrio za koji film je dobio 25 evra!

Podeli vest

Nenad je ispričao za Informer da je ulogu dobio sasvim slučajno i na nesvakidašnjem mestu.

Glumac Nenad Okanović (43) stekao je popularnost ulogom sina Dragana u hit seriji "Selo gori, a baba se češlja".

On je u pomenutoj drami autora Radoša Bajića glumio luckastog momka sa sela, a njegove roditelje igrali su Milorad Mandić Manda i Olga Odanović. 

Serija se emitovala punih deset godina i važi za najgledaniju televizijsku seriju na RTS.

Foto: Miloš Rafailović

Nenad Okanović

Nenad je ispričao za Informer da je ulogu dobio sasvim slučajno i na nesvakidašnjem mestu.

Bio sam sa porodicom u jednom restoranu na Terazijama i jeli smo sladoled. Tamo sam sreo drugaricu Katarinu koja mi je rekla da njen momak Goran koji je reditelj počinje da radi jednu seriju i da će me preporučiti. Posle tri dana me je pozvao i rekao mi da odem na sastanak sa autorom serije Radošem Bajićem, a ostalo je istorija. Radoš mi je rekao da sa sobom ponesem neke fotografije, ali nisam imao nikakve profesionalne slike. Poneo sam fotografiju koju sam imao kod kuće, a među njima je bila jedna fotografija iz bazena. Kada je Radoš video fotografiju počeo je da se smeje i reko je: "To je to". Svidelo mu se što sam prirodan i običan - ispričao je Nenad za Informer.

Foto: printscreen

Nenad Okanović kao sin Dragan u seriji "Selo gori, a baba se češlja"

Pre uloge u sada već kultnoj seriji Nenad je glumio u nekoliko projekata, a posebno mu je u sećanju ostao film "Jagoda u supermarketu" iz 2003. godine. U njemu je glumio zajedno sa Brankom Katić i Srđanom Todorovićem.

Okanović kaže da je za tu ulogu dobio mizeran honorar, ali da mu to nije predstalvjalo problem jer se radovao što radi svoj posao.

Za tu ulogu sam dobio 25 evra, ali nisam mario. Mi statisti smo tu bili sa zadatkom i iz tog projekta sam naučio mnogo toga. Bili smo presrećni što uopšte i radimo jer se tada snimalo jednom godišnje, a ne kao sada - kaže Okanović za Informer.

Nenada publika trenutno gleda u ulozi voditelja u kvizu "Ja volim Srbiju" koji se emituje svakog petka na RTS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31