• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.12.2023

17:05

Slavna teniserka zabrinuta za Alkaraza: Novak i Federer nisu imali toliko povreda...

EPAIMAGES

Tenis

Slavna teniserka zabrinuta za Alkaraza: Novak i Federer nisu imali toliko povreda...

Podeli vest

Kada se neko povredi u ranoj fazi karijere to ga muči i kasnije, poručila je Andrea Petković.

Od kako se Karlos Alkaraz pojavio na ATP turu mnogi su u njemu videli potencijalnu šansu da sustigne i nadmaši Novaka Đokovića. Španac je, ruku na srce, imao nekoliko sjajnih rezultata u 2023. godini, ali je utisak da je previše rano pričati o njegovim dometima i porediti ga sa najboljim teniserom svih vremena. 

Razloga za to je mnogo... Igra Karlosa Alkaraza oscilirala je tokom čitave sezone, ali, još veći razlog za brigu je popriličan broj povreda. Mnogima je taj podatak promakao, ne i Andrei Petković. Nemačka teniserka zabrinuta je za zdravlje Španca budući da je na takvih problema u mladosti Rodžer Federer i Novak Đoković nisu imali. 

- Istu stvar sam primetila kod sportista, kod kolega pored kojih sam bila u prethodnih 20 godina. Kada se neko povredi u ranoj fazi karijere, čini se da ga povreda muči i kasnije. Zabrinuta sam za Alkarasa jer se ista stvar dogodila i Nadalu. Rafa je na početku karijere imao tešku povredu, a posle je uvek imao povrede. Ako pogledate igrače poput Đokovića i Federera, oni nikad nisu bili povređeni. Mislim da ako nemate sreće na početku karijere, dok još uvek rastete sa tom povredom, ona ima tendenciju da vam ’dođe glave' - rekla je Andrea Petković. 

Foto: AP Photo/Hamish Blair

 

Španski teniser je prve probleme sa povredama pokazao u finišu 2022. godine kada je zbog upale trbušnog zida propustio Završni masters u Torinu. Na početku 2023. nije učestvovao na Australijan openu zbog leve noge, ali je potom igrao u sjajnom ritmu. 

U sezoni za nama Alkaraz je osvojio dva turnira iz serije 1000, još dva iz 500, jedan turnir serije 250, kao i Vimbldon. Ipak, nakon pobede nad Đokovićem u Londonu upao je u ogromnu rezultatsku krizu. 

Karlos Alkaraz je nakon Vimbldona stigao do samo jednog finala na osam turnira, a na poslednjih šest mečeva u 2023. godini izgubio je čak četiri! 

Biće veoma interesantno na početku 2023. godine, posebno na Australijan openu. Očekuje se da Alkaraz po prvi put "napadne" Đokovića u Melburnu, ali i da se na ATP tur nakon 12 meseci vrati i Rafael Nadal! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija