• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

25.04.2024

11:49

Partizan je katastrofalno loš... Bivši sudija doliva ulje na vatru

Starsportphoto©

Partizan

Partizan je katastrofalno loš... Bivši sudija doliva ulje na vatru

Podeli vest

Bivši fudbalski sudija Rade Đurović opet će razbesneti navijače Partizana. Pre nekoliko dana, posle meča u plej-ofu Superlige (3:2) kritikovao je Svetozara Markovića, a nakon duela u Kupu (2:0) odbranu crno-belih.

Zvezda je pre pet dana savladala na "Marakani" Partizan  3:2 nakon dva penala, a crno-beli su bili besni posle gola Šerifa Ndijajea, jer je kako su naveli napravio prekršaj nad Svetozarom Markovićem. S tim se Đurović nije složio, pa je poručio da bi Marković trebalo da se izini saigračima jer je taatralno pao. Posle duela u Kupu na udaru je bila odbrana "parnog valjka".

"Moram da primetim da je odbrana Partizana ispod renomea kluba. Jedini koji iole vredi je A. Stojković, ali ne zbog defanzivnih karakteristika. Ne mogu očekivati puno navijači Partizana kad moraju unapred da računaju na mininum dva primljena gola, a imaju dosta talenta napred. Crvena zvezda je ipak kompletniji tim", napisao je Rade Đurović na društvenoj mreži "X".

 

Foto: Starsportphoto

Raka Đurović

 

Strasti se još nisu smirile posle derbija koji je odigran u subotu zbog brojnih spornih situacija, a bivši sudija kaže da je večiti derbi u polufinalu Kupa prošao bez trzavica.

 

Foto: FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

 

 

"Mislim da su sve okolnosti, i rezultat i situacije u odnosu na rezultat, išle na ruku sudiji iako je, pod strahom, počeo kao njegov kolega pre par dana. Jedan veliki minus ide za reditelja koji nam mnogo zanimljivih situacija nije pokazao više puta. Kod prva dva gola Zvezde je pomoćni sudija odlično odreagovao, a VAR soba brzo potvrdila kod drugog gola. Ostaje dilema da li je proverila situaciju kod prvog gola. Ako jeste svaka čast na brzini, a ako nije - veoma neočekivano i hrabro iako je ispalo dobro.

 

 

Foto: FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

 

 

Đurović navodi da se jedina sporna situacija dogodila kada je posle šuta napadača Zvezde lopta pogodila u ruku igrača odbrane Partizana.

"Hvala reditelju što nam je ponovio snimak iz jednog lošeg ugla, ali iz raspoloživog snimka mi deluje da odbrambeni igrač uklizava na dozvoljen način, sa rukama u prirodnom položaju u odnosu na start, te da nije bio u mogućnosti da izbegne igranje rukom. Uzevši to u obzir, stava sam da ne treba prekidati igru bez obzira na to što će nam neki objašnjavati kako postoje ovakve ili onakve preporuke iz Evrope. Nikad nijednu nisu pokazali. Jedina bitna stvar je ta što nam je dosadašnja praksa pokazala da rezultat puno utiče na to kako će sudija presuditi u ovakvim i sličnim situacijama, kao i to da mnogo bolje ili barem drugačije vide u odnosu na to šta presude. Zato je jedino rešenje, ponoviću 100. put, da se ova i slične situacije prikupe i pokažu akterima pre sezone i objasni im se kako će se reagovati pa da svi znaju i budu spremni. Opet ponavljam, to se ne radi iz očiglednih razloga. Zvezda je bolji tim i zasluženo su pobedili, a Partizan, i pored talenta u napadu, katastrofalno loš u defanzivi", ponovio je Đurović.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija