• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

12.04.2024

10:10

Moralo je bolje! Partizan se večeras oprašta od Evrolige za ovu sezonu

Starsportphoto

Partizan

Moralo je bolje! Partizan se večeras oprašta od Evrolige za ovu sezonu

Podeli vest

Košarkaši Partizana večeras (20.30, Sport klub 1) završavaju takmičenje u Evroligi za ovu sezonu utakmicom protiv Valensije. Crno-beli su, za razliku od prošle sezone, u poslednjem kolu ostali bez šansi da se plasiraju u narednu rundu, pa će ligaški deo elitnog takmičenja okončati ispod desetog mesta, poslednjeg koje vodi u plej-in.

Partizan je sinoć negde oko 20.00 časova još imao šansu da se barem nada desetoj poziciji, ali već tada postalo je jasno da Crvena zvezda u Istanbulu ne može da parira Efesu. Da je Zvezda napravila čudo i slavila protiv nekadašnjeg prvaka Evrope, Partizan bi imao priliku da večerašnjom pobedom nad "slepim miševima" izbori top deset.

Pošteno govoreći, iz tabora šampiona ABA lige nisu se ni preterano nadali da će Zvezda pobediti u Istanbulu. Sem Alekse Avramovića, koji je rekao da će pratiti svoje drugove iz suprotnog tabora, gotovo svi su bili ubeđeni da crveno-beli nemaju nikakve šanse na ovom gostovanju. Tako je predsednik Partizana Ostoja Mijailović pre nekoliko dana za Informer poručio da najveći rival teško može do trijumfa, a preterano se nije nadao ni Željko Obradović, koji je rekao da ga zanima samo utakmica protiv Valensije.

Foto: EPA

Stručni štab Partizana na čelu sa Željkom Obradovićem

 

- Hvala navijačima koji su danas došli, znamo da je bila bez rezultatskog značaja, ali smo odigrali ozbiljno. Momci su delovali sveže, ispred nas je plej-of. Imamo tu utakmicu u Evroligi, a nakon toga nas čeka Igokea, izgubili smo od njih u Beogradu. Moramo da iskoristimo naredni period da se što bolje spremimo za ono što nas čeka u plej-ofu ABA lige - govorio je Obradović.

Crno-beli će večeras, dakle, igrati za utiske i publiku, a imaće i motiv da se trijumfom oproste od sezone u kojoj su morali bolje, barem što se tiče Evrolige. Ekipa iz Humske sezonu će završiti sa najviše 16 pobeda, što je manje u odnosu na prethodnu, kada su na kraju ligaškog dela imali čak 20 i završili na šestom mestu.

Foto: Starsportphoto

Košarkaši Partizana na tajm-autu

 

Ono što je ove sezone bila najveća boljka ekipe Željka Obradovića su porazi u tesnim završnicama. "Grobari" i dalje ne mogu da prebole poraze protiv Bajerna i Virtusa u Beogradu, Armanija u gostima, Efesa u Istanbulu, Baskonije u Španiji, Olimpijakosa u Beogradu i još nekih... Utisak je da je crno-belima ove sezone mnogo nedostajala energija koju su prošle sezone davali Matijas Lesor, Dante Egzum, pa čak i Jam Madar i Janis Papapetru. Svi oni su napustili klub, a umesto njih došli su Frenk Kaminski, Pi Džej Doužer, Ognjen Jaramaz i Mateuš Ponjitka. Bez ikakve sumnje, vrlo kvalitetni igrači, ali nisu doprineli ekipi kao što je to bio slučaj sa prvopomenutim kvartetom.

Partizanu nakon ovog meča sledi završnica ABA lige. Aktuelni branilac titule kreće od meča sa Igokeom u četvrtfinalnoj seriji, a prema projekciji žreba, protivnik u polufinalu trebalo bi da bude podgorička Budućnost, a gotovo je izvesno da će u finalu rival biti Crvena zvezda.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija