• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

05.04.2024

14:16

Goh posle dva meseca u Partizanu: Navijači sjajni, Beograd lep, a hrana odlična!

Starsportphoto

Partizan

Goh posle dva meseca u Partizanu: Navijači sjajni, Beograd lep, a hrana odlična!

Podeli vest

Reprezentativac Južne Koreje, Jung-Džun Goh (22), ne krije da je zadovoljan u Humskoj, ali i poručuje da fanovi mogu da očekuju mnogo bolje partije od njega.

Mladi fudbaler je u tabor Partizana stigao krajem januara ove godine iz Pohang stilersa za sumu od čak 1.200.000 evra, čime je postao i jedan od najskuplje plaćenih pojačanja u istoriji. Za ofanzivnog vezistu ovo je prvi put da je napustio svoju zemlju i okušao se u Evropi, a dosad je odigrao osam mečeva za "parni valjak", uz jedan postignut gol.

Trener Igor Duljaj je dugo čekao njegov dolazak, mnogo puta je pričao da od Goha puno očekuje, ali je i naglasio da će mu sigurno trebati malo vremena da se navikne i adaptira na potpuno novu sredinu, kulturu, jezik, saigrače...

Vrlo brzo se Azijac probio u startnih 11, ali činjenica je da još nije na svom najboljem nivou.

- Nije loše zasad, zadovoljan sam partijama. Ipak, moja želja je da imam što više golova i asistencija, da pomognem timu u ostvarenju ciljeva. Daću sve od sebe i u nastavku sezone - kaže Goh.

Foto: Starsportphoto

Goh je protiv IMT-a postigao jedini gol ovog proleća

On dodaje i da su ga saigrači odlično prihvatili, da uči od njih, kao i da im jezička barijera ne pravi problem.

- Van terena sam najbliži sa Ovusuom i Kastiljom. Oni iskusniji igrači, koji su već dugo u klubu, jako su ljubazni prema meni. Iako ne govorim ni engleski, ni srpski, žele da uđu u konverzaciju, pomažu mi mnogo - objašnjava Goh i potom otkriva koje je reči na srpskom naučio:

- Dobro jutro. Dobar dan. Hvala. Zdravo. Dobro veče.

Južnokorejac priznaje da je pre potpisa za Partizan skupio određene informacije o klubu i navijačima. Posebno su mu se dopali "grobari", a nedavno je učestvovao i u snimanju navijačke pesme grupe JNA.

- Pre nego što sam stigao u Srbiju gledao sam snimke navijača i znao sam koliko su oni strastveni. Želeo sam što pre da dođem ovde. Od prvog dana mi naši fanovi daju snagu. Često i delove te pesme čujem na stadionu. Ne razumem baš sve reči, ali osećam tu energiju. Iako ne razumem srpski jezik, bilo mi je interesantno, uživao sam tokom snimanja i mislim da je to dobra stvar za atmosferu - podvlači Goh.

Foto: Starsportphoto

Jung-Džun Goh uživa u Beogradu

Kada je reč o našoj prestonici, ljudima i hrani, prvotimac crno-belih ima samo reči hvale.

- Grad mi se baš sviđa, ovde su svi ljubazni i srdačni. Roditelji su mi nedavno bili u poseti, po prvi put su izašli iz Južne Koreje i bili u inostranstvu. Starija sestra često putuje i jako joj se dopao Beograd, uživala je. Što se tiče srpske hrane, često je jedem, odlična je i nemam problema što se toga tiče. Za sarmu i ćevape prvi put čujem, ali moraću da probam - kroz osmeh priča Goh.

Brzonogo krilo otkriva da njegova rodbina i prijatelji u Aziji sada navijaju za Partizan.

- Svi nas prate u Južnoj Koreji, redovno gledaju utakmice. Naručio sam im i nekoliko dresova, mnogi su mi tražili. Interesantna mi je Superliga, jedino što stadioni nisu baš u najboljem stanju, ali oseća se duga tradicija - zaključuje Goh.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12