• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

29.03.2024

20:48

Kovačević otvorio dušu Italijanima! Voleo bih da sam imao Kostića, a Vlahović polako postaje šampion...

printscreen

Fudbal

Kovačević otvorio dušu Italijanima! Voleo bih da sam imao Kostića, a Vlahović polako postaje šampion...

Podeli vest

Duel Lacija i Juventusa (subota, 18.00), bio je povod da italijanski portal "Tutosport" intervjuiše Darka Kovačeviča, nekadašnjeg asa oba kluba, a danas sportskog direktora Olimpijakosa.

Srbin se u razgovoru za italijanski medij dotakao brojnih tema, a između ostalog pričao je o našim reprezentativcima koji igraju na Apeninskom poluostrvu.

 - Voleo bih da sam tokom karijere na svojoj strani imao saigrača poput Filipa Kostića. Njegovi centaršutevi su idealni za napadača koji zna dobro da igra glavom - započeo je Kovačević za "Tutosport". 

Zatim se osvrnuo na Dušana Vlahovića, koji će duel sa Lacijom propustiti zbog crvenog kartona koji je zaradio na utakmici protiv Đenove. 

- Vlahović vremenom postaje šampion. Znam da se oseća dobro i da je veoma srećan u Juventusu. Dokazuje da je vrhunski igrač i da je pred njim dobra budućnost. Juve je savršen klub da raste i postane jedan od najboljih napadača na svetu. Petnaest golova je lepa cifra, ali može još bolje u narednim godinama. Šteta što ga nema u subotu, njegovo odsustvo je peh za Juventus - dodao je Kovačević.

Foto: Tanjug/AP

Dušan Vlahović i Filip Kostić
 

Osim tandema Vlahović-Kostić, srpski funkcioner u klubu iz Torina hvali i mladog Lazara Samardžića koji trenutno nastupa za Udineze. 

- Takođe, Lazar Samardžić je talenat kome je potreban prostor i kontinuitet. Nema mesta u reprezentaciji Srbije pored Tadića, koji ima još 36 godina, ali će doći njegovo vreme. Juve? Voleo bih da ga vidim u Torinu - nadovezao se Kovačević.

Nekadašnji fudbaler "stare dame" smatra da bi i Strahinja Pavlović koji brani boje Salcburga bio idealan na poziciji defanzivca u italijanskom klubu.

- Strahinja Pavlović bi bio savršen igrač za Juventus, ne govorim to zato što je Srbin. Pavlović veoma dobro čuva igrače i lako može da igra kao starter u vrhunskom timu. On je leva noga i njegove karakteristike bi se savršeno uklopile u Juveov odbrambeni sistem. Sa Bremerom bi napravio odličan štoperski par - dodao je Darko. 

Foto: profimedia

Dušan Vlahović i Filip Kostić

 

Na kraju, osvrnuo se i na srpskog reprezentativca Sergeja Milinković-Savića koji je u julu prošle godine napustio redove Lacija i krenuo put Saudijske Arabije. 

- Sergej je bio neophodan za Lacio. Mnogo su izgubili njegovim odlaskom. On je šampion, koji postiže deset golova i deset asistencija u prvenstvu po sezoni, teško je naći takvog igrača - dodao je on.

Direktor Olimpijakosa pomno prati dešavanja u Seriji A i uvek rado priča o periodu provedenom u Italiji.

- Juventus je veoma voljen u celom svetu, a kada ste deo njega, razumete njegovu veličinu. Bile su to divne godine kada sam igrao sa najboljim igračem na svetu: Zidanom. Zatim je bilo mnogo šampiona kao što su Del Pjero, Davids, Trezege i Takinardi. Sjajni ljudi i fantastični igrači - podvukao je Kovačević.

 

Пласман обезедио Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija