• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

29.03.2024

10:20

Nesvakidašnje! Zvezda može da pogura Partizan u Evroligi? Ovo su detaljne kalkulacije!

Starsportphoto

Partizan

Nesvakidašnje! Zvezda može da pogura Partizan u Evroligi? Ovo su detaljne kalkulacije!

Podeli vest

Košarkaši Partizana sinoć su u krcatoj Beogradskoj areni poraženi od Olimpijakosa sa 74:69 u meču 32. kola Evrolige i više ništa ne zavisi od njih u trci za plasman u plej-in! Do kraja ligaškog dela ostala su još dva kola, a teoretski crno-belima bi plasman u doigravanje elitnog evropskog takmičenja mogao da donese i najveći rival - Crvena zvezda!

Porazom u Beogradu od Olimpijakosa, ekipa Željka Obradovića znatno je zakomplikovala put ka 10. mestu, poslednjem koje vodi u plej-in. Ipak, dobra vest je da još uvek ništa nije izgubljeno, iako u ovom momentu ne zavisi sve od aktuelnog prvaka ABA lige.

Situacija je sledeća - Partizan je trenutno na 13. mestu na tabeli sa skorom od 14 pobeda i 18 poraza, a identičan skor imaju Armani, Žalgiris i Valensija. Toliko željeno 10. mesto trenutno drži turski Anadolu Efes, koji ima pobedu više i poraz manje i od Partizana i od pobrojanih timova.

Još jedna dobra vest za Partizan je da ima pozitivan skor sa većinom pobrojanih rivala, ali i da ima nešto lakši raspored do kraja u preostala dva kola. Crno-beli u narednoj rundi putuju u Berlin gde će igrati protiv poslednjeplasirane Albe, a u poslednjem kolu dočekuju Valensiju, možda i u direktnom okršaju za poziciju u doigravanju.

Foto: Starsportphoto

Džejms Naneli (desno) u duelu sa Šekilom Mekkisikom

 

Ipak, koliko god "grobarima" bude bilo važno da ekipa tu ostvari dva trijumfa, jednako bitno je šta će Efes uraditi u preostala dva kola. Za Partizan je potrebno da pobedi oba naredna meča i da turski gigant kiksne u istim rundama.

Šejn Larkin i drugari već u narednom kolu gostuju Fenerbahčeu, kojem će pobeda silno biti potrebna zbog što bolje pozicije i eventualnog domaćeg terena u plej-ofu. Ako Efes napravi čudo i slavi protiv zahuktalog tima Šarunasa Jasikevičijusa, crno-beli će poslednju nadu polagati, verovali ili ne - u Crvenu zvezdu!

Foto: Starsportphoto

Detalj sa nedavnog večitog derbija

 

Vicešampion ABA lige odavno je otpisan i van trke za plej-of ili plej-in, a u poslednjem kolu gostovaće Efesu. Iako će igrati bez takmičarskog motiva, može da se desi da upravo od njih zavisi Partizanova sezona u Evroligi. Ipak, mnogo realnije je da Efes izgubi od Fenera, nego od Zvezde, a na crno-belima je svakako da, kako znaju i umeju, pobede preostale dve utakmice - Albu u gostima i Valensiju kod kuće.

Što se tiče ostalih konkurenata za plej-in, Armani u narednom kolu dočekuje Virtus kod kuće, pa gostuje zahuktalom Makabiju u Beogradu.

Žalgiris, koji ima isti skor kao Partizan, gostuje Monaku, pa dočekuje Real Madrid, dok Bajern dočekuje Panatinaikos i gostuje Monaku. Treba istaći da tim iz Minhena ima pobedu manje i poraz više od Partizana, ali za razliku od ostalih timova pozitivan međusobni skor sa četom Željka Obradovića.

Ovako izgleda raspored Partizana i njegovih konkurenata za plej-in u poslednja dva kola.

PARTIZAN (13. MESTO, SKOR 14-18)

33. kolo          Alba - Partizan

34. kolo          Partizan - Valensija

BASKONIJA (9. MESTO, SKOR 16-16)

33. kolo          Real Madrid - Baskonija

34. kolo          Virtus - Baskonija

EFES (10. MESTO, SKOR 15-17)

33. kolo          Fenerbahče - Efes

34. kolo          Efes - Crvena zvezda

ŽALGIRIS (11. MESTO, SKOR 14-18)

33. kolo          Monako - Žalgiris

34. kolo          Žalgiris - Real Madrid

 ARMANI (12. MESTO, SKOR 14-18)

33. kolo           Armani - Virtus

34. kolo           Makabi - Armani

VALENSIJA (14. MESTO, SKOR 14-18)

33. kolo           Valensija - Asvel

34. kolo           Partizan - Valensija

BAJERN MINHEN (15. MESTO, SKOR 13-19)

33. kolo           Bajern - Panatinaikos

34. kolo           Monako - Bajern

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija