• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

24.04.2024

06:20

Na današnji dan: Rođen je Dejan Savić, nekadašnji selektor reprezentacije Srbije!

profimedia

Ostali sportovi

Na današnji dan: Rođen je Dejan Savić, nekadašnji selektor reprezentacije Srbije!

Podeli vest

Pre tačno 49 godina rođen je bivši vaterpolista i nekadašnji selektor naše reprezentacije Dejan Savić,

Slavni Beograđanin bio je jugoslovenski i srpski reprezentativac u vaterpolu, ali je nakon igračke karijere odlučio da upliva u trenerske vode, te je sada na klupi Sijene sa Malte.

Kao igrač dugo godina nastupao je za Partizan gde je i počeo karijeru. Sa crno-belima je bio šampion Jugoslavije 1995. godine, a u kolekciji ima i šest trofeja nacionalnog Kupa, Kup pobednika kupova 1990. godine, Superkup Evrope godinu dana nakon toga i LEN kup 1998. godine.

Savić je sa 444 utakmice postao rekorder po broju odigranih utakmica za reprezentaciju, a postigao je 405 golova.

Osim za Partizan, igrao je u Španiji za Barselonu i Barselonetu, kao i u Italiji za Florenciju i Pro Reku. Dobar deo profesionalne karijere proveo je u ruskom Sintezu, dok je poslednju sezonu igrao u Crvenoj zvezdi, gde je kasnije bio veoma uspešan i trofejan trener.

Foto: Beta/Slobodan Sandić

 

Upravni odbor Vaterpolo saveza Srbije ga je 2012. godine postavio za novog selektora A reprezentacije, na čijoj je poziciji ostao narednih deset godina.

Kao kormilar, osvojio je dva puta zaredom zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (2016, 2020. godine). Na svetskim prvenstvima 2015. i 2017. godine osvojio je zlatnu i bronzanu medalju, a bio je šampion Evrope tri puta uzastopno - 2014, 2016. i 2018. godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija