• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

23.04.2024

06:40

Na današnji dan: Tejgo matirao Zvezdu, Partizan odmakao večitom rivalu! (VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

Na današnji dan: Tejgo matirao Zvezdu, Partizan odmakao večitom rivalu! (VIDEO)

Podeli vest

Na današnji dan 23. aprila 2011. godine odigran je 140. "večiti derbi" u kome je ekipa Partizana savladala Crvenu zvezdu sa 1:0 u okviru 23. kola Superlige Srbije,

Crno-beli, koje je tada trenirao Aleksandar Stanojević, u Humskoj su savladali Zvezdu, golom Princa Tejga u 62. minutu utakmice. 

Veoma neizvesna utakmica koja je bila od velikog rezultatskog značaja, sa obzirom da su oba tima delila prvo mesto tabele Superlige Srbije sa 59 bodova. 

Foto: Starsportphoto

 

Iako je Zvezda pre ove utakmice tražila da se meč pomeri sa velike Uskršnje subote na ponedeljak, utorak ili sredu, u klubu iz Humske su to odbili, pa je ostao unapred definisan datum.

Samo šest kola pre kraja prvenstva Partizan je odmakao najvećem rivalu tri boda. Ono što je osim rezultata obeležilo taj meč je par maestralnih poteza, kao i vrlo sadržajno prvo poluvreme nakon kog je počela dominacija crno-belih.

 

 

Tokom prvog poluvremena bilo je šansi bilo na obe strane, takođe su i oba golmana, Stojković i Bajković kao da su imali "sto ruku". Sjajni Babović je dugim pasom dodao loptu Tejgu koji je zatresao mrežu rivala i praktično postavio konačan rezultat.

Pobedom u ovom "večitom derbiju" Partizan je došao do svoje 40. prvenstvene pobede u međusobnim susretima, dok ih je Crvena zvezda imala 57, a 43 utakmice su završene bez pobednika. 

 

SASTAVI:

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Lazevski (od 73. Jovanović), Savić, Krstajić, Kamara, Smiljanić, Ilić (od 25. Tomić), Babović, Tejgo, Ilijev (od 73. Petrović).

trener: Aleksandar Stanojević

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Ninkov, Mikić, Tošić, Ćosić (od 45. Adi), Aval Isah, Lazović, Goebel (od 27. Jevtić), Kadu (od 66. Koroman), Borha, Kaluđerović.

trener: Robert Prosinečki


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija