• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

18.04.2024

23:15

Kakav spektakl u Pioniru! Camović pobedom otvorio Evropsko prventsvo!

BSS

Ostali sportovi

Kakav spektakl u Pioniru! Camović pobedom otvorio Evropsko prventsvo!

Podeli vest

Srpski reprezentativac u boksu Stefan Camović danas je ostvario prvu pobedu za nacionalni tim na Evropskom prvenstvu, pošto je u kategoriji do 60 kg savladao Azerbejdžanca Tajfura Alijeva rezultatom 4:1.

Kontinenalna smotra u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić” počela je danas prvim borbama od 15 časova, dok je svečano otvaranje startovalo od 19 sati.

Na programu je bilo 19 mečeva, a jedini domaći reprezentativac učestvovao je u četvrtom okršaju na ringu B, gde je savladao Tajfura Alijeva iz Azerbejdžana i tako se plasirao u osminu finala Evropskog prvenstva. U sutrašnjem duelu očekuje ga Francuz Amraui Lune, koji je drugi nosilac u lakoj kategoriji.

Osim Stefana sutra će nastupati i Almir Memić (75 kg) koji je na dve pobede od sigurnog odličja, te ga za dalji plasman očekuje duel sa Izraelcem Arnonem Džonatanom.

Već u subotu će grb na nacionalnom dresu braniti četiri srpska reprezentativca. Ruski bokser sa srpskim pasošem Tamir Galanov (54 kg) takođe startuje od osmine finala, a prvi meč biće mu protiv Gruzijanca Gora Ajvazjana. Ukoliko trijumfuje, u okršaju za mesto na postolju ga čeka Rus Dimitrij Dvali, drugi nosilac.

Istog dana, među konopce će Jovan Nikolić (71 kg) i to protiv Grka Hristosa Karaitisa. Ukoliko ga savlada, suočiće se sa Bernardom Frankom iz Španije.

Rastko Simić (80 kg) će u pohod na odličja istog dana, od osmine finala, gde će da odmeri snage sa Antonom Vinogradovim iz Estonije. Dok će se kao šlag na tortu u subotnjem programu, Dušan Veletić (+92 kg) boriti protiv Grka Stilijanosa Rulijasa. 

Što se tiče rasporeda za drugi dan vikenda, prvi od srpskih reprezentativaca biće Nazif Sejdi (63,5 kg). U osmini finala suočiće se sa Turčinom Jigitom Usom. Osim njega, u pohod za titulu krenuće i Vahid Abasov (67 kg) protiv Grka Anastasiosa Korovesisa.

Ovom dvojcu pridružiće se i Veljko Ražnatović (86 kg), koji je takođe na dve borbe od zagarantovanog odličja. Da bi ostvario tu ambiciju, za početak bi morao da pobedi Estonca Stivena Asa.

Do finala, svakog dana će prva seansa da počinje u 15 časova. Druge neće biti danas ni sutra, a iduća četiri dana počinjaće od 17.45. Poslednjeg i pretposlednjeg dana pred „veliki odmor” uoči finala, večernji program će da startuje u 18 časova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15